De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Nieuwe versie Google Glass in 2015’

Redactie
1 december 2014, 15:03
1 min leestijd
‘Nieuwe versie Google Glass in 2015’

Google Glass krijgt in 2015 een opvolger die van een nieuwe Intel-chip is voorzien en meer is gericht op de zakelijke markt.

Lees verder na de advertentie.

Het is al een geruime tijd stil rondom de ontwikkeling van Glass. Zo werd er tijdens de Google I/O van dit jaar niets over Glass aangekondigd, waarna veel Glass-dragers en -ontwikkelaars bezorgd waren over de toekomst van Googles slimme bril.

De nieuwe bril zou volgend jaar verschijnen. Google Glass in 2015 zou zich gaan richten op het bedrijfsleven, zoals gebruik in ziekenhuizen, fabrieken en de bouw. Ondanks die specialisatie blijft Google Glass volgens The Wall Street Journal ook een consumentenproduct, want volgens anonieme bronnen werkt er maar 5 procent van de driehonderd Google Glass-medewerkers aan het zogeheten ‘Glass At Work’.

Google Glass in 2015

Het blijft onduidelijk of Glass in 2015 ook een nieuw design gaat krijgen. Google sloot al eerder een overeenkomst met Ray Ban om het uiterlijk van de bril op de schop te nemen. Wel lijkt duidelijk dat Glass krachtigere hardware krijgt, waarbij de chip voortaan door Intel wordt gemaakt. De huidige chip in Glass is ontwikkeld door Texas Instruments, die niet meer wordt ondersteund.

googleglass-bril

Daarnaast is de verwachting dat Google de accuduur drastisch gaat verbeteren. Op dit moment is de accuduur van Glass ronduit belabberd, waarbij de batterij van de bril na kort gebruik alweer bijna op is. Als Glass ook voor de zakelijke markt aantrekkelijk moet worden, is de accuduur één van de punten die Google per direct moet gaan aanpakken.

Videoreview

Laatste Google Glass-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu