De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google werkt aan de nieuwe podcast-app Shortwave

Florence Peeters
22 augustus 2018, 16:51
2 min leestijd
Google werkt aan de nieuwe podcast-app Shortwave

Google werkt aan een nieuwe podcast-app. Dat blijkt uit een vastgelegd patent van Google. De app, genaamd Shortwave, is momenteel nog een experiment.

Lees verder na de advertentie.

Google experimenteert met nieuwe podcast-app

Afgelopen juni is Google Podcasts voor Android nog gelanceerd. De zoekgigant heeft een patent vastgelegd dat de ontwikkeling van het nieuwe Shortwave onthuld. Een woordvoerder van Google bevestigt tegenover The Verge dat ze werken aan de app, maar benadrukt ook dat het vooralsnog om een experiment gaat. Het project staat daarom nog in de kinderschoenen.

Shortwave staat dan ook los van de podcast-app Google Podcasts die afgelopen juni nog is toegevoegd aan de Play Store. De huidige app synchroniseert via je Google-account met meerdere apparaten, en is te bedienen met de Google Assistent.

Google Shortwave

Deze podcast-hub heeft vrijwel alle functionaliteit van een traditionele app, maar kan ook in je browser functioneren. De applicatie is namelijk een onderdeel van Googles zoekresultaten. Zoek je op de naam van een podcast op je smartphone, dan kun je direct vanuit de zoekresultaten de laatste afleveringen luisteren.

Lees ook: dit zijn de 6 beste Android-podcasts om te luisteren

Gerucht zoemt al jaren rond

Het patent waaruit blijkt dat Google aan Shortwave werkt, maakt verder niet duidelijk waarin de app vernieuwend is ten opzichte van Google Podcasts. Het blijft dus ook nog even spannend of dit de hub vervangt, of juist een aanvulling daarop is. Volgens de woordvoerder van Google ligt de focus in de app vanzelfsprekend op ‘gesproken content’. Verder is er nog weinig bekend over de innovatie van de zoekgigant.

Het gerucht dat Google aan een eigen podcast-app werkt, gaat al jaren rond. Zo vroeg het zoekbedrijf podcastmakers enkele jaren geleden al om hun rss-feeds aan te melden, zodat Google deze kon indexeren. Destijds werd hardop gespeculeerd dat podcast-ondersteuning onderdeel zou worden van Google Play Music of de Play Store, of dat het bedrijf aan een losstaande app zou werken. Het nieuwe Shortwave zou zomaar de losstaande app kunnen zijn waar al die tijd over wordt gesproken.

Het laatste nieuws over Google

Bron: The Verge
Bronnen afbeeldingen: Google, The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu