De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Dit zijn de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL met notch’

Michel van 't Klaphek
28 mei 2018, 20:15
2 min leestijd
‘Dit zijn de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL met notch’

Ook de Google Pixel 3 XL moet eraan geloven: het toestel krijgt een inkeping aan de bovenkant. Hier zitten onder meer de selfiecamera en lichtsensor in verwerkt. De kleine versie blijft voorlopig ‘gespaard’.

Lees verder na de advertentie.

‘Ook Google Pixel 3 XL heeft notch’

Dat denkt Benjamin Geskin, een persoonlijkheid in de telefoonwereld die altijd op de hoogte is van de nieuwste geruchten. Op basis hiervan toont hij het mogelijke ontwerp van nieuwe telefoons.

Opvallend genoeg heeft enkel de XL-variant een notch, terwijl de kleinere Pixel 3 grotendeels ongewijzigd blijft ten opzichte van zijn voorganger. Dit toestel heeft namelijk bezels aan de boven- en onderkant. Het ontwerp van Geskin lijkt gebaseerd te zijn op onderstaande foto’s. Hier worden vermoedelijke screenprotectors voor de toestellen getoond.

Pixel 3 XL notch screenprotector

Verder lijkt het erop dat beiden worden uitgerust met een dubbele camera aan de voorkant. Hiermee kun je bokeh-foto’s maken, waarbij op jouw gezicht wordt gefocust terwijl de omgeving juist wazig is. Daarnaast zien we bij beiden een inkeping voor de speaker. Waarom Google enkel de Pixel 3 XL met notch uitrust, is niet bekend.

Android P ondersteunt inkeping

Het gerucht is echter wel aannemelijk, omdat telefoons met een inkeping worden ondersteund in Android P. Vrijwel alle recente Android-vlaggenschepen hebben zo’n inham, omdat op die manier het scherm naar verhouding toeneemt.

Neem bovenstaande concepten echter wel met een korrel zout. Het duurt waarschijnlijk nog tot september voordat de Google Pixel 3 (XL) aangekondigd wordt. Er is naast de mogelijke aanwezigheid van een inkeping nog niets bekend over de toestellen.

Ook interessant: Google toont Android P: alles wat je moet weten

Op de hoogte blijven van de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL? Download dan de Android Planet-app, schrijf je in voor de nieuwsbrief of houd de website in de gaten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu