De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Play ondersteunt voortaan promotiecodes

Wouter Nijsen
15 januari 2016, 12:30
1 min leestijd
Google Play ondersteunt voortaan promotiecodes

Het is voor ontwikkelaars mogelijk geworden om promotiecodes weg te geven voor content in Google Play. De optie is eindelijk toegevoegd aan de app-winkel.

Lees verder na de advertentie.

Google Play promotiecodes

Het heeft een tijdje geduurd, maar eindelijk kun je promotiecodes inwisselen in de Play Store. Promotiecodes worden door ontwikkelaars weggegeven om bijvoorbeeld een app of game te promoten, maar laten je ook content gratis downloaden. Het betekent simpelweg dat je een code ontvangt, die je vervolgens in de Play Store invult, waarna je de betreffende app of game kunt downloaden.

Op een hulppagina voor ontwikkelaars (zie hieronder) worden de regels van promotiecodes uitgelegd. Het is niet zo dat ontwikkelaars een  ongelimiteerd aantal codes kunnen uitdelen, maar ze hebben te maken met een aantal beperkingen. Zo kan elke ontwikkelaar maximaal 500 promotiecodes per kwartaal genereren, waarbij ongebruikte codes niet worden meegenomen naar het volgende kwartaal. Elke app of game kan worden weggegeven, maar content waar normaliter een abonnement aan vastzit (denk aan een Netflix-abonnement), wordt niet ondersteund.

Google Play promotiecodes

Ontwikkelaars hebben de optie om een einddatum in te stellen voor de promotie en kunnen deze ook tijdelijk pauzeren.  De codes werken een jaar lang, maar kunnen logischerwijs maar één keer worden ingewisseld.

Voor iOS-gebruikers is het al langere tijd mogelijk om promotiecodes in te wisselen. Dat werkt op eenzelfde manier als wanneer er tegoed op het iTunes-account wordt gezet. Onderin de App Store staat de optie `Wissel in`, waar de gebruikers hun wachtwoord moet invoeren en vervolgens via de iPhone-camera of handmatig een code kunnen invullen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu