De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google TV officieel vervangen door Android TV

Redactie
7 januari 2015, 14:18
1 min leestijd
Google TV officieel vervangen door Android TV

Android TV is officieel de opvolger van Google TV, dat uit de productie wordt gehaald en toch als een flop de geschiedenisboeken in gaat.

Lees verder na de advertentie.

Google TV was een flop. Bij Android Planet hebben we verschillende Google TV’s getest. Er was potentie, maar die heeft Google nooit behaald. Het roer werd omgegooid met Android TV, dat bouwt op het uitstekende aanbod van content uit Google Play, en natuurlijk het sterke Android OS.

Vaarwel Google TV

Google TV

De ontwikkelaars voor Google TV-producten zijn via een Google+ post op de hoogte gesteld van het stopzetten van de dienst. Logischerwijs kondigt Google het nu ook officieel aan, nadat tijdens de elektronicabeurs CES allerlei tv’s met Android TV zijn gepresenteerd. Deze tv’s zijn al vanuit de doos voorzien van het nieuwe besturingssysteem, dat zich naast content ook richt op het gebruik van apps en games.

Sommige Google TV-settopboxen krijgen nog een update naar Android TV. De meeste apparaten echter niet, omdat de hardware niet krachtig en geavanceerd genoeg is. Mocht je een Google TV hebben, dan kun je navragen bij Google en de fabrikant of deze wordt geüpdatet naar Android TV.

Laatste Android TV-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu