‘Google werkt aan stock Android-app: Nexus-software voor elk toestel’

Redactie
14 oktober 2013, 15:04
2 min leestijd
‘Google werkt aan stock Android-app: Nexus-software voor elk toestel’
nexus4-5

Google werkt aan een app die de Nexus-software, ofwel stock Android, naar andere Android-toestellen als smartphones en tablets brengt. Dat meldt AndroidPolice op basis van enkele aanwijzingen in de nieuwe launcher.

Al eerder maakte Google enkele Nexus-only apps, waaronder het toetsenbord en de agenda-app, beschikbaar voor andere apparaten. Het is daarom niet vreemd om aan te nemen dat Google aan eenzelfde soort app werkt, die net als Facebook Home het uiterlijk van je gehele Android-toestel kan veranderen.

De nieuwe app zou de naam Google Experience gaan krijgen en als een launcher-app fungeren, die gebruikers kunnen installeren waarna hun gehele telefoon van de stock Android-look wordt voorzien.

De Google-launcher zou beschikbaar komen via Google Play en zowel de software als het uiterlijk van bijvoorbeeld de Nexus 5 en Nexus 4 naar Android-apparaten brengen.

Lees verder na de advertentie.

Aanwijzing voor stock Android-app

De aanwijzing is gevonden in de huidige launcher van Nexus-toestellen. Deze heet voortaan com.google.android.gel in plaats van com.android.launcher, waarbij ‘gel’ zou slaan op Google Experience Launcher. Daarnaast staat er voortaan ‘google’ in de bestandsnaam, wat er vaak op duidt dat de app een officiële Google-app in Google Play wordt. Eerder maakte Google met soortgelijke verwijzingen in de naam al het toetsenbord en de agenda-app beschikbaar.

Google Play-edities

De HTC One en Galaxy S4 zijn beide al in een speciale Google Play-versie uitgebracht met stock Android in plaats van HTC’s Sense of Samsungs TouchWiz. Deze toestellen zijn vrij populair en ontvingen positieve kritieken.

Stock Android, dat ook wel Vanilla Android wordt genoemd, kenmerkt zich door een minimalistisch en volwassen design dat door velen als de beste Android-versie wordt gezien. Ook bij AndroidPlanet zijn wij erg te spreken over de functionaliteiten en het gebruik van stock Android en hopen dat velen ook van de kale Android-versie kunnen gaan genieten middels een handige Google-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's