De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google gaat camera-bug Nexus 5 in eerstvolgende Android-update oplossen

Gijs Ettes
5 maart 2014, 9:05
1 min leestijd
Google gaat camera-bug Nexus 5 in eerstvolgende Android-update oplossen
Nexus 5 camera-bug

Google heeft in zijn bugtracker aangegeven dat de camera-bug waarmee steeds meer gebruikers te kampen hebben, zal worden opgelost in de eerstvolgende Android-update. De bug treedt voornamelijk op bij Nexus 5-gebruikers en zorgt ervoor dat de camera het processorgebruik maximaliseert, met negatieve gevolgen voor de accuduur van het toestel.

Volgens Google wordt de camera-bug door steeds meer gebruikers gemeld, waardoor de fout in de software omhoog is geschoven op de prioriteitenlijst. Een mogelijke oorzaak is de recente update van Skype, waardoor de app regelmatig contact zoekt met de camera. Dit heeft mogelijk een negatief effect op de processor en geadviseerd wordt om Skype tijdelijk te verwijderen.

Android-4.4.2-camera-bug

De camera-bug kan echter ook door soortgelijke apps optreden, mits deze actief worden gebruikt. Google raadt gebruikers die met dezelfde problemen kampen en geen Nexus 5 gebruiken aan om contact op te nemen met de fabrikant van het desbetreffende toestel.

Ondanks de camera-bug is de Nexus 5 nog steeds een van de betere Android-telefoons die momenteel verkrijgbaar is. Het toestel is gemaakt door LG, voorzien van de laatste versie van Android 4.4 (KitKat) en een snelle 2,26GHz-quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 800). Verder beschikt de Nexus 5 over een 4,95 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels, 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB opslagruimte.

De beste Nexus 5 aanbiedingen

Wil je de Nexus 5 kopen? Check dan hieronder de beste aanbiedingen in combinatie met een abonnement. Bij de meeste abonnementen krijg je de Nexus 5 gratis.

De Nexus 5 is niet meer te koop

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu