De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Officieel: LG gaat geen smartphones meer maken

Bram Lettenmeijer
5 april 2021, 9:10
2 min leestijd
Officieel: LG gaat geen smartphones meer maken

Er gingen al aantal weken geruchten over, maar nu is het officieel: LG stopt met het maken van smartphones. Naar eigen zeggen is de beslissing genomen op basis van de moordende concurrentie en aanhoudende verliezen.

Lees verder na de advertentie.

LG stopt per 31 juli met het produceren van smartphones

De productie van LG-smartphones wordt per 31 juli 2021 officieel beëindigd. De smartphonetak van het bedrijf lijdt nu al zo’n 6 jaar lang aan forse verliezen. LG behoorde ooit tot de hoofdspelers van de smartphonewereld. Zo maakte het Zuid-Koreaanse technologieconcern bijvoorbeeld de populaire Googles Nexus 5, in samenwerking met Google.

Met de opkomst van Chinese fabrikanten zoals Huawei en Xiaomi en het stijgende marktaandeel van Apple en Samsung, moest LG ieder jaar weer inleveren op de verkoopcijfers. Vandaag trok LG de grens en stapt het bedrijf officieel uit de smartphonemarkt.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Huidige smartphones behouden ondersteuning

In januari gaf LG al aan te kritisch kijken naar de toekomst van haar smartphonedivisie. Er werden toen gesprekken gevoerd om delen van de smartphonetak te verkopen, maar dat is uiteindelijk dus niet gebeurd.

Het bedrijf geeft aan de overige voorraad telefoons nog te willen verkopen. Het kan zijn dat je ook na 31 juli nog een LG-smartphone kan kopen, afhankelijk van de voorraad. De fabrikant geeft aan huidige smartphones nog voor enige tijd van software-updates voorzien. Dit kan per regio verschillen.

Elektrische auto’s en AI

Dat LG uit de smartphonemarkt stapt, betekent niet dat het volledig van de kaart verdwijnt. De focus komt te liggen op onder andere elektrische auto’s, slimme huizen en AI. Ook zegt de Zuid-Koreaanse fabrikant nog wel te werken aan mobiele technologieën, zoals 6G.

Wil je op de hoogte blijven van al het laatste nieuws uit de Android-wereld? Houd dan onze website in de gaten, download de Android Planet-app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws over Android:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu