De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

HTC gaat 5G-smartphones verkopen, eerste toestel verschijnt volgend jaar

Rens Blom
17 september 2019, 12:58
2 min leestijd
HTC gaat 5G-smartphones verkopen, eerste toestel verschijnt volgend jaar

In navolging van bijna alle andere fabrikanten komt ook HTC met 5G-smartphones. De eerste 5G-telefoon verschijnt ergens volgend jaar en er zijn meer modellen in ontwikkeling. Het is onduidelijk of HTC het toestel in Nederland gaat verkopen.

Lees verder na de advertentie.

HTC kiest voor 5G

Darren Chen, directeur van HTC Taiwan, zegt dat de fabrikant meerdere 5G-smartphones ontwikkelt. De eerste verschijnt in 2020, in lijn met de uitrol van 5G-netwerken. Of Chen daar Taiwan mee bedoelt, of één of meerdere andere landen, is onbekend. In de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Engeland en een handvol andere landen zijn al kleinschalige 5G-netwerken actief. Nederland krijgt volgend jaar 5G.

HTC Wildfire X

Concrete informatie over de 5G-toestellen geeft Chen niet. Het is daarom onduidelijk hoe de smartphones eruit zien, welke specificaties ze krijgen en hoe duur ze worden. Volgens de topman krijgen de toestellen integratie met virtual reality (VR), een techniek waar HTC al jaren succesvol mee is.

Smartphonetak stelt niets meer voor

Voor de smartphonetak geldt dat niet. De afgelopen jaren flopten vrijwel alle toestellen, van de dure U11 en U12 Plus tot budgetmodellen als de Desire 12. De smartphones werden nauwelijks verkocht en daardoor daalt de omzet van HTC’s telefoonafdeling al jaren. Het marktaandeel is inmiddels minder dan twee procent en bestaande toestellen krijgen nauwelijks (en erg laat) updates.

Dit jaar heeft de fabrikant alleen een paar goedkopere smartphones gelanceerd, al zijn die niet in Nederland te koop. HTC-directeur Chen zegt dat er eind dit jaar meerdere nieuwe 4G-smartphones uitkomen. Details geeft hij niet. Of die toestellen het tij kunnen keren, is zeer de vraag.

HTC ondervindt veel concurrentie van Chinese merken als Xiaomi, Oppo en OnePlus. Die verkopen betaalbare smartphones met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. In eerste instantie met 4G, maar er verschijnen ook steeds meer 5G-toestellen. Volgend jaar moet blijken of de 5G-smartphone van HTC een goed alternatief is.

Lees meer over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's