HTC brengt merknaam HTC Hero terug

Redactie
25 juli 2011, 13:56
1 min leestijd
HTC brengt merknaam HTC Hero terug
HTC brengt merknaam HTC Hero terug

De eerder gelekte HTC Kingdom komt vermoedelijk op de markt als de HTC Hero 4G. Hiermee brengt HTC de bekende Hero-merknaam terug. De HTC Hero was in 2009 al eens het toptoestel van de fabrikant, en nu moet deze de Amerikaanse markt weer gaan veroveren als de HTC Hero 4G. Het toestel wordt waarschijnlijk aan het einde van de zomer beschikbaar.

Meerdere bronnen bevestigen de komst van de nieuwe Hero. Zo zou het apparaat een DNLA-certificering hebben gekregen en zijn al meerdere afbeeldingen van het toestel gelekt op het internet. De Hero krijgt waarschijnlijk de volgende specificaties: een (wellicht dual-core) 1,2 Ghz processor, en 4 inch scherm met qHD-resolutie, 768 MB geheugen, een 5 megapixel camera en een tweede camera aan de voorkant met 1.3 megapixel. Het Android-apparaat is vermoedelijk voorzien van Gingerbread.

Lees verder na de advertentie.

Gelekte HTC Hero 4G

De HTC Hero zal beschikbaar komen bij de Amerikaanse provider Sprint als de HTC Hero 4G. Sprint was in 2009 de enige provider in de Verenigde Staten die de originele HTC Hero verkocht, een smartphone draaiend op Android 1.5 Cupcake voorzien van een 3,2 inch scherm en een 528 MHz-processor. De nieuwe HTC Hero 4G kan ook verbinding maken met het WiMAX-netwerk van de provider, en zou daarom ook de achtervoeging 4G krijgen. De nieuwe HTC Hero van Sprint werkt niet met de Nederlandse netwerken omdat WiMAX hier niet wordt aangeboden. Of en wanneer het toestel in een gewijzigde vorm naar Europa komt is nog niet bekend.

Bron: Pocketnow

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Hero
HTC Hero

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu