De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HTC Desire Gingerbread-update officieel beschikbaar

Redactie
1 augustus 2011, 11:58
1 min leestijd
HTC Desire Gingerbread-update officieel beschikbaar

De langverwachte Gingerbread voor de HTC Desire is nu officieel beschikbaar. HTC heeft de update echter alleen beschikbaar gemaakt via haar developer-pagina, omdat deze RUU-update niet geschikt zou zijn voor het grote publiek. Het merendeel van de HTC Sense softwarelaag is uit de firmware gehaald, omdat deze anders niet op de originele HTC Desire zou passen. De Gingerbread-update is alleen te installeren door de telefoon met een kabel aan je computer te verbinden.

Op de developer-pagina van HTC is de update van 161 MB groot binnen te halen. Het is echter geen over-the-air update, maar een RUU-update. Deze Rom upgrade utility installeer je door de telefoon via USB aan je computer te hangen. HTC raadt de update alleen maar aan voor diegenen die weten dat veel functionaliteit verloren gaat met deze aangepaste firmwareversie. Zo krijg je wel Android 2.3, maar verlies je bijna alle functies van HTC Sense.

Lees verder na de advertentie.

Met de update verlies je alle persoonlijke data die op het interne geheugen van de telefoon is opgeslagen (de SD-kaart wordt niet gewist of gewijzigd). Zo verdwijnen alle aanpassingen van HTC zelf en alle wallpapers (op de standaard wallpaper na). Ook de officiele Facebook-app wordt verwijderd, maar deze is wel weer opnieuw te downloaden in de Android Market. Aan de update van 161 MB zijn ook de applicatie Flashlight en Teeter los toegevoegd. Ook de diverse wallpapers die zijn geschrapt kun je na installatie weer toevoegen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire
HTC Desire

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu