HTC Desire krijgt eind juli Gingerbread-update

htc desireHTC heeft op de Facebook-pagina aangekondigd dat de update naar Gingerbread voor de HTC Desire eind juli zal verschijnen. De update naar Android 2.3 was op 30 juni al klaar, maar moest eerst nog getest worden. Blijkbaar is de test goed verlopen. Er is lange tijd onzekerheid geweest over de Gingerbread-update voor de HTC Desire. In februari beloofde HTC een update voor de Desire, maar half juni liet het bedrijf weten dat de update was afgeblazen. De HTC Desire, die al sinds april 2010 wordt verkocht, zou te weinig geheugen hebben voor Gingerbread én HTC’s eigen Sense-interface met bijbehorende applicaties.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Een dag later kondigde HTC aan dat er toch een update zou komen, maar dat bepaalde applicaties worden weggelaten. Het zou daarbij waarschijnlijk gaan om de Twitter- en Facebook-apps, maar dat is nog niet officieel bevestigd. Een paar dagen geleden bleek dat HTC bezig was het met testen van de Gingerbread-update. HTC voert de uitrol meestal gefaseerd uit.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.