De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘HTC 11, X10 en Ocean Note worden binnenkort aangekondigd’

Thomas Haenen
29 december 2016, 16:55
2 min leestijd
‘HTC 11, X10 en Ocean Note worden binnenkort aangekondigd’

HTC heeft drie nieuwe smartphones op de planning staan voor de komende maanden, zo beweren bronnen. Onder andere een opvolger voor de HTC 10 is in de maak.

Lees verder na de advertentie.

HTC-smartphones 2017

De Taiwanese fabrikant HTC heeft een zwaar jaar achter de rug, maar hoopt begin 2017 een comeback te maken met verschillende grote aankondigingen. In het eerste kwartaal van 2017 kondigt HTC drie nieuwe smartphones aan, zo claimt het doorgaans betrouwbare ePrice.

De eerste aankondiging volgt al binnen twee weken, op donderdag 12 januari. Het bedrijf liet onlangs al weten die dag een nieuwe smartphone te presenteren en volgens de bron gaat het om een opvolger voor de HTC X9, die een klein jaar geleden verscheen. De HTC X10, zoals het toestel intern wordt genoemd, wordt waarschijnlijk een midrange smartphone met een 5,5 inch-scherm. De X10 krijgt degelijke, maar geen opzienbarende hardware.

HTC-smartphones 2017

Grootsere plannen heeft het bedrijf waarschijnlijk voor de opvolger van de HTC 10. Het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant wordt volgens de bron gepresenteerd op het Mobile World Congress, eind februari in Barcelona. De HTC 11, zoals het toestel mogelijk heet, is verder nog in nevelen gehuld. Er is nog weinig bekend over het design, de specificaties en eventuele unieke features.

Tot slot wordt begin volgend jaar de aankondiging verwacht van een nieuwe phablet, die intern de HTC Ocean Note wordt genoemd. Het toestel is qua specificaties mogelijk sterk vergelijkbaar met de HTC 11, maar dan met een (fors) groter display. Ook hier is nog veel onduidelijk, maar reken maar op een high-end smartphone met een schermformaat van rond de 6 inch.

HTC stelde in 2016 flink teleur door smartphones af te leveren met weinig innovatieve hardware voor relatief hoge prijzen. Met drie prominente smartphones in het eerste kwartaal wil het bedrijf mogelijk zijn reputatie verbeteren; laten we hopen dat de fabrikant weer serieuze concurrentie voor Samsung, Huawei en anderen weet te bieden.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: ePrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu