‘HTC 10 Android 7.0-update wordt vanaf nu wereldwijd uitgerold’

HTC lijkt te zijn begonnen met de uitrol van Android 7.0 Nougat voor de HTC 10. Gebruikers van het toestel kunnen mogelijk snel aan de slag met de nieuwe software.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC 10 Android 7.0-update

De HTC 10 Android 7.0-update is vanaf vrijdagochtend beschikbaar voor consumenten met een simlockvrij toestel, zo liet het hoofd van HTC’s productafdeling Mo Versi weten op Twitter. Versi geeft niet aan of de uitrol vooralsnog in een select aantal landen is, wat suggereert dat de software vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar gemaakt wordt.

Fabrikanten rollen hun updates doorgaans geleidelijk wereldwijd uit. Mochten er bugs opduiken bij de uitrol in één land, dan heeft het bedrijf genoeg tijd om deze te fixen voor andere landen aan de beurt zijn. Ook moeten providers de nieuwe software vaak goedkeuren voordat deze uitgerold kan worden. Daardoor kan het soms weken of zelfs maanden duren voor een Android-update overal beschikbaar is.

HTC 10 Android 7.0-update

HTC 10-bezitters krijgen automatisch een notificatie zodra de update voor hun smartphone beschikbaar is.

Meer over Android 7.0

Na het installeren is je smartphone voorzien van Android 7.0 Nougat. Deze versie introduceert onder andere een splitscreenmodus, waarmee je twee apps tegelijkertijd in beeld brengt. Ook is de Doze-modus verbeterd, waardoor er minder stroom op standby verbruikt wordt. Het uiterlijk van de notificaties is licht aangepast, waardoor meerdere berichten van dezelfde apps nu overzichtelijker gecombineerd worden.

De HTC 10 behoort tot de eerste smartphones van de Taiwanese fabrikant met Android 7.0. Het is dan ook het meest recente vlaggenschip van HTC. Het toestel ligt sinds dit voorjaar in de winkels. Onlangs kondigde het bedrijf een goedkopere variant aan, de HTC 10 Evo, die binnenkort in Europa verkrijgbaar is.

Lees het laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.