Oeps: HTC-smartphones voorzien van toetsenbordreclame

Thomas Haenen
17 juli 2017, 10:34
1 min leestijd
Oeps: HTC-smartphones voorzien van toetsenbordreclame

Bezitters van HTC-smartphones kregen deze week plots reclame voorgeschoteld bij het openen van hun toetsenbord. Volgens de fabrikant gaat het om een fout die snel wordt opgelost.

Lees verder na de advertentie.

HTC TouchPal-reclame

HTC TouchPal-reclame

Op de HTC U11, HTC 10 en andere vlaggenschepen van de Taiwanese fabrikant is de reclame sinds enkele dagen te vinden. Consumenten die het meegeleverde TouchPal-toetsenbord gebruiken krijgen de reclame te zien zodra ze het toetsenbord openen. Boven de letters wordt een kleine banner getoond.

Op Reddit en sociale media kreeg HTC al snel veel kritiek over zich heen. Het probleem lijkt echter niet bij de fabrikant, maar bij een derde partij te liggen. HTC levert zijn smartphones met de TouchPal-app, een toetsenbord van een externe ontwikkelaar. Een update voor TouchPal die deze week verscheen, voegde reclame toe.

Reactie HTC

HTC raadt gebruikers dan ook aan om de update niet te installeren, of om deze te verwijderen. De fabrikant zegt daarnaast aan een oplossing te werken. “Door een fout zien sommige HTC-gebruikers reclame op het toetsenbord van hun telefoon. Dit is absoluut niet de bedoeling, en we werken hard aan een oplossing die de reclame zo snel mogelijk weer weghaalt,” aldus Jeff Gordon, het wereldwijde hoofd van HTC’s pr-team.

Het is niet de eerste keer dat een HTC-smartphone van reclame voorzien wordt. Zo worden er al langer advertenties getoond in BlinkFeed, het homescreen van de meeste HTC-smartphones. Ook heeft het bedrijf wel eens reclames verstuurd via notificaties.

Mocht je geen zin hebben om op de oplossing van HTC te wachten, dan kun je ook een alternatief toetsenbord installeren. In de Play Store zijn een groot aantal andere toetsenborden te vinden, zoals Googles eigen Gboard. Bekijk ook ons overzicht met de beste Android-toetsenborden.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu