Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

HTC rolt Android 8.0-updates uit vanaf dit najaar

Thomas Haenen
25 augustus 2017, 8:56
1 min leestijd
HTC rolt Android 8.0-updates uit vanaf dit najaar

HTC heeft zijn plannen voor de Android 8.0-update bekendgemaakt. De U11, het huidige topmodel, is nog dit najaar aan de beurt.

Lees verder na de advertentie.

HTC Android 8.0-update

De HTC U11 ontvangt dit najaar een update naar Android 8.0, zo meldt de fabrikant op Twitter. Twee andere high-end smartphones van het bedrijf, de U Ultra en de HTC 10, krijgen ook een update voor het einde van het jaar. Hoewel de nieuwe software wordt beloofd door de Amerikaanse tak van het bedrijf, kunnen gebruikers er straks wereldwijd mee aan de slag.

De keuze voor deze drie toestellen ligt redelijk voor de hand. De HTC U11 en U Ultra zijn de duurste smartphones die het bedrijf dit jaar uitbracht, terwijl de HTC 10 het topmodel van vorig jaar was.

Android 8.0 update

Bezitters van andere HTC-smartphones hoeven nog niet direct te balen, want het bedrijf laat weten binnenkort zijn plannen voor andere toestellen te ontvouwen. De HTC One M9 valt waarschijnlijk buiten de boot. Dit toestel kreeg al twee grote updates, Marshmallow en Nougat.

→ Lees het Android 8.0 update-overzicht om te zien of jouw toestel wordt bijgewerkt

Nieuw in Android Oreo

Android 8.0 introduceert onder andere notificatiekanalen en een picture-in-picture-modus voor het kijken van video’s. Tevens is er betere ondersteuning voor wachtwoordmanagers als LastPass en 1Password. Met zogenaamde background limits wordt het accuverbruik op stand-by teruggedrongen.

Naar verwachting maken veel fabrikant de komende dagen hun plannen voor de Android 8.0-update bekend. Lang niet alle smartphones krijgen namelijk een update naar de nieuwe software. Fabrikanten moeten aanpassingen maken aan Android Oreo om het geschikt te maken voor hun toestel, en dat vereist tijd en geld. Doorgaans is een snelle update alleen voorbehouden aan de duurste smartphones van de grootste merken.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu