Nederlandse uitrol Android 7.0 voor HTC 10 begonnen – update

Erwin Vogelaar
7 februari 2017, 15:25
2 min leestijd
Nederlandse uitrol Android 7.0 voor HTC 10 begonnen – update

De uitrol van Android 7.0 (Nougat) voor de HTC 10 was tijdelijk gepauzeerd, maar nu is HTC klaar om verder te gaan. Ook in Nederland wordt de Nougat-update voor de HTC 10 nu uitgerold. 

Lees verder na de advertentie.

Nougat HTC 10

HTC moest in januari de uitrol van Android 7.0 (Nougat) voor de HTC 10 tijdelijk pauzeren. Er zouden namelijk verschillende bugs optreden door de update. Bugs die HTC niet had opgemerkt tijdens het testen. Dit ter ergernis van menig HTC 10-gebruiker, die nu wel eens aan de slag wil met deze versie van Android. HTC stelde dat het niet lang meer zou duren tot de uitrol weer voortgezet kon worden en nu drie weken laten is het zover.

[Update 7 februari: HTC is vandaag ook begonnen met de uitrol van de update in Nederland. Van verschillende lezers hebben we bericht ontvangen dat de HTC 10-update per direct beschikbaar is voor hun smartphone. Bedankt voor de tips, Marc en Ron!]

nougat htc 10

Graham Wheeler van HTC stelt dat de update nu uitgerold wordt en dat ‘experts’ Nougat nu ook kunnen downloaden en flashen op hun toestel. Handig voor als je echt geen geduld hebt. Dit geldt echter niet voor Nederland. In de instructies voor het downloaden van Nougat in Europa stelt HTC duidelijk: ‘We raden deze software niet aan voor gebruikers in Nederland, want de Nederlandse versies van de HTC 10 worden nog steeds getest.” In Nederland zullen we dus nog iets langer geduld moeten hebben.

Wat er precies mis ging met update naar Nougat op de HTC 10 is niet duidelijk. Tevens kan HTC geen exacte data geven over wanneer updates uitrollen. Zodra Android 7.0 dan eindelijk toch uitrolt naar de HTC 10, kunnen gebruikers genieten van de nieuwe functies die Android met deze update biedt. Denk hierbij aan een splitscreenmodus, zodat je twee apps naast elkaar kunt gebruiken. Ook zijn de notificaties aangepast, worden er updates op de achtergrond uitgevoerd en is er een geheel nieuw instellingenmenu. Nougat gaat ook beter met de accu van het toestel om.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu