De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

4 aantrekkelijke alternatieven voor de iPhone X

Thomas Haenen
2 november 2017, 19:12
4 min leestijd
4 aantrekkelijke alternatieven voor de iPhone X

Deze week brengt Apple eindelijk de beeldschone, maar peperdure iPhone X uit in Nederland. Wat zijn de beste alternatieven als je liever voor Android kiest?

Lees verder na de advertentie.

Apple iPhone X-alternatieven verzameld

Apples iPhone X wordt naar alle waarschijnlijk de populairste smartphone van dit najaar. Toen onlangs de voorverkoop van start ging, liepen de levertijden al gauw fors op. Bestel je het toestel nu, dan moet je misschien wel tot begin 2018 wachten om de smartphone te ontvangen. Dat terwijl je voor het ‘instapmodel’ wel de zeer stevige adviesprijs van 1159 euro betaalt.

Aan de ene kant kunnen we het prima begrijpen. Apples smartphones hebben vaak uitstekende camera’s, het design is van topklasse en de hardware is enorm krachtig. Tevens belooft Face ID een stuk beter te werken dan gezichtsherkenning op je Android, en je bent als iPhone-gebruiker verzekerd van jarenlange, snelle updates. Dat is bij Android-smartphones helaas vaak anders. Mocht je te laat zijn om een iPhone X in 2017 te bemachtigen, zoek je een goedkoper toestel, of heb je gewoon geen zin in iOS? We hebben de beste Android-alternatieven voor je verzameld.

Samsung Galaxy S8

Beter: Samsung is al jaren de koning op beeldgebied. De amoled-schermen van Galaxy-smartphones zijn haarscherp, ontzettend kleurrijk en barsten van het contrast. Zelfs Apple is daar blijkbaar mee eens, want de iPhone X heeft een scherm dat uit de fabrieken van Samsung komt. Het beeld op de Galaxy S8 heeft echter een hogere resolutie en is dus scherper.

Daarnaast weet Samsung Apple op vrijwel elk ander gebied minimaal te evenaren. De camera, de rauwe kracht en meer zijn allemaal ruwweg gelijk bij beide smartphones. En daardoor heeft Samsung eigenlijk ook weer een voordeel, want op moment van schrijven kun je een Galaxy S8 al voor zo’n 600 euro kopen. Dat is de helft van de adviesprijs van de iPhone X. Het feit dat je een nagenoeg identiek alternatief voor honderden euro’s minder kunt kopen, is een ijzersterk pluspunt.

Minder goed: Waar Apple al zijn smartphones meerdere jaren van updates voorzien, is Samsung minder volledig en snel in zijn nieuwe software. Android Oreo, dat eind augustus door Google vrijgegeven werd, verschijnt waarschijnlijk pas begin 2018 voor de Galaxy S8. En waar Apple de iPhone 5S uit 2013 dit jaar nog een update gaf, zijn er voor de Galaxy S4 uit datzelfde jaar al ruim twee jaar geen grote updates meer verschenen.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 285,-

Bekijken

Los refurbished

€ 141,99

Bekijken

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Beter: Met een groot scherm is de accu op je smartphone zo leeg, zou je denken. Met de iPhone X houd je waarschijnlijk net een hele dag vol. De Huawei Mate 10 Pro-accu is echter zo’n 50 procent groter. Een dag lukt makkelijk, en met een beetje moeite kun je zelfs twee dagen zonder opladen. Tevens wordt het toestel geleverd met een snellaadkabel, waarmee je de accu in 30 minuten voor meer dan de helft oplaadt. Bij Apple moet je die kabel los kopen.

Minder goed: Net als Samsung is Huawei vaak rijkelijk laat en inconsistent in het updaten van zijn smartphones. En hoewel de Mate 10 Pro straks lanceert met Android 8.0, heeft Huawei wel flinke aanpassingen gemaakt aan de software. EmotionUI, zoals de software van Huawei heet, is een allegaartje van botsende kleuren en rommelige menu’s. Design is doorgaans subjectief, maar we durven wel te stellen dat EMUI nog altijd één van de lelijkste Android-skins is.

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 985,99

Bekijken

Los refurbished

€ 192,99

Bekijken

Google Pixel 2 XL

Beter: Met de Google Pixel 2 XL krijg je Android op z’n best. Niet alleen krijg je als eerste alle Android-updates, je bent ook nog eens het proefkonijn voor nieuwe bedenksels van Google. De slimste foefjes die het bedrijf bedenkt, zijn als eerste op de Pixel-smartphones beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan Google Lens, beeldherkenningssoftware die de camera slimmer maakt. Waar Apple vrij conservatief is met nieuwe functies, loop je met de Pixel 2 voorop qua kunstmatige intelligentie, stemgestuurde assistenten en meer.

Minder goed: Helaas valt te merken dat Google duidelijk minder ervaring heeft met eigen hardware. Hoewel de Pixel 2 XL nog maar beperkt verkrijgbaar is, zijn er in de eerste weken al meer dan een dozijn verschillende klachten verschenen. Van inbrandproblemen met het beeldscherm tot rare tikkende geluiden tot apps die vastlopen: nagenoeg elk onderdeel lijkt zijn eigen kuren te hebben. Je kunt veel zeggen over Apple-smartphones, maar grootschalige productieproblemen zoals bij de Pixel 2 XL zie je daar eigenlijk nooit.

LG V30

lg v30 officieel


Beter: LG’s nieuwe V30 heeft grote gelijkenissen met de iPhone X. Beide zijn vanaf deze maand verkrijgbaar, beide beschikken over de beste hardware van het moment. LG heeft echter een streepje voor bij sommige kleine details. Zo wordt de V30 geleverd met 128GB opslagruimte, terwijl het instapmodel van de iPhone X maar 64GB heeft. Ook heeft de V30 een vingerafdrukscanner achterop; bij Apple kun je alleen ontgrendelen met Face ID.

Minder goed: Op de LG V30 zit vrijwel dezelfde camera als op de LG G6. Die is goed, maar niet geweldig. Op de G6 waren foto’s net iets te vaak overbelicht. En hoewel het toestel een dubbele camera heeft, kun je die alleen gebruiken voor extra brede foto’s. Een portretmodus of bokeh-opties zoals bij de concurrentie ontbreken. Zoek je de beste camerasmartphone, dan wordt de V30 zeker niet je beste optie.

LG V30

LG V30 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 399,-

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2 XL
Google Pixel 2 XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu