De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Motorola Xoom 250.000 keer verkocht

Redactie
2 mei 2011, 11:55
2 min leestijd
Motorola Xoom 250.000 keer verkocht
xoom motorola

Ooit gingen er geruchten dat Motorola na juni zou stoppen met de productie van de Motorola Xoom. Maar nu de eerste verkoopcijfers bekend zijn, blijkt het allemaal best mee te vallen. Motorola Mobility kondigde de financiële resultaten van het eerste kwartaal aan en daarbij bleek dat er 4 miljard dollar was verdiend, 22 procent meer dan het eerste kwartaal van 2010. Het bedrijf maakte ook bekend dat er 4,1 miljoen Android-telefoons zijn verkocht en 250.000 Motorola Xoom-tablets. Dat is flink meer dan de 100.000 stuks die volgens Deutsche Bank over de toonbank zijn gegaan.

Analist Trip Chowdry van Global Equities beweerde zelfs dat Motorola tussen de 25.000 tot 120.000 Xoom’s had verkocht – een nogal ruime schatting die achteraf totaal de plank missloeg. Bij het aantal van 250.000 stuks hebben we het overigens over de tablets die aan retailers zijn geleverd en niet de tablets die al in handen van consumenten zijn. Maar het is wel duidelijk dat de Xoom voor Motorola een succes is. Operator Verizon is “behoorlijk tevreden” met de verkoop van de Xoom.

Lees verder na de advertentie.

De verwachting is dat de tabletmarkt die van de smartphones zal gaan volgen. Er zijn nu zo’n 100 verschillende Android-toestellen op de Amerikaanse markt. Het aantal tablets met Android 3.0 Honeycomb is echter nog op één hand te tellen. Straks zal er met de tablets van LG en Sony nog meer keuze zijn, maar er is wel een verschil. De markt voor smartphones is nog steeds vele malen groter dan die voor tablets. Veel mensen vragen zich nog af of ze wel een tablet nodig hebben. Als een fabrikant de komende jaren 100.000 stuks van een specifieke tablet verkoopt, is dat al een hele prestatie. Dat cijfer valt in het niet bij de 4,1 miljoen Android-toestellen die Motorola nu al rapporteert. Gartner verwacht dat het marktaandeel voor Android-tablets van de huidige 20 procent zal stijgen naar 40 procent in het jaar 2015.

Via: persbericht Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu