Altijd je huis in de gaten houden: zo werkt het Nest Aware-abonnement van Google
Michel van 't Klaphek

Slimme camera’s ophangen is één ding, ze in de gaten houden een tweede. Nest Aware kan je hierbij helpen door een oogje in het zeil te houden. Zo werkt de abonnementsdienst.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Alles over Nest Aware

Nest Aware is Googles abonnementsdienst het beheer van slimme camera’s. Je dient dus zelf Nest-camera’s aan te schaffen, maar de opslag en analyse van videobeelden kun je uitbesteden aan Google. Je kunt drie abonnementen afsluiten bij Nest Aware, die in prijs variëren van 5 tot en met 30 euro per maand.

Nest Aware Google

Het enige verschil tussen deze abonnementen is het aantal dagen dat je videobeelden kunt terugkijken. Bij het instappakket is dit vijf dagen, de middelste optie biedt tien dagen en bij het meest prijzige abonnement kun je tot 30 dagen geleden kijken wat er in en rondom het huis is gebeurd. Het maakt hierbij niet uit hoeveel camera’s je in huis hebt.

Met Nest Aware kun je overal en altijd kijken wat er zich in jouw huis heeft afgespeeld. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is de Nest-app van Google en een werkende internetverbinding. Ook kun je via een computer een oogje in het zeil houden.

Slimme meldingen ontvangen

Niet alleen kun je met Nest Aware de videogeschiedenis terugkijken, ook is het mogelijk om slimme meldingen te ontvangen. Nest-camera’s herkennen opvallende bewegingen en geluiden. Zodra er iets opvallends gebeurt, wordt je hiervan via een melding op de hoogte gesteld. Bovendien worden deze alarmen bij ieder gebruik slimmer. Oftewel, na verloop van tijd herkennen Nest-camera’s je hond of kat.

Heb je waardevolle spullen in huis, zoals een zeldzaam kunstwerk? Dan kun je dankzij de Activiteitszones gebieden aanwijzen die je extra goed in de gaten wil houden. Vervolgens houden de camera’s een oogje in het zeil voor vreemde gebeurtenissen, zoals rappe bewegingen en aparte geluiden. De abonnementsdienst stelt automatisch een Activiteitszone rondom deuren voor, vanwege de bewegingen.

Lees meer over Nest

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.