Altijd je huis in de gaten houden: zo werkt het Nest Aware-abonnement van Google

Michel van 't Klaphek
23 oktober 2019, 15:03
2 min leestijd
Altijd je huis in de gaten houden: zo werkt het Nest Aware-abonnement van Google

Slimme camera’s ophangen is één ding, ze in de gaten houden een tweede. Nest Aware kan je hierbij helpen door een oogje in het zeil te houden. Zo werkt de abonnementsdienst.

Lees verder na de advertentie.

Alles over Nest Aware

Nest Aware is Googles abonnementsdienst voor het beheer van slimme camera’s. Je dient dus zelf Nest-camera’s aan te schaffen, maar de opslag en analyse van videobeelden kun je uitbesteden aan Google. Er zijn twee Nest Aware-abonnementen:

  • Nest Aware: 5 euro per maand, of 50 euro per jaar
  • Nest Aware Plus: 10 euro per maand, of 100 euro per jaar

Het eerste abonnement bewaart camerabeelden van de afgelopen 30 dagen waarin iets gebeurt. Je kunt beelden dus niet integraal terugkijken. In plaats daarvan maakt Nest Aware een soort samenvatting met ‘hoogtepunten’, waarin bijvoorbeeld een beweging te zien is, of een geluid hoorbaar.

Nest Aware Plus doet hetzelfde, maar dan met camerabeelden die tot 60 dagen teruggaan. Bovendien kun je beelden van de afgelopen 10 dagen volledig terugkijken. Je krijgt hierbij dus niet een door Google geselecteerde samenvatting van momenten, maar kunt integraal terugzien wat jouw camera’s hebben vastgelegd.

Nest Aware Google

Wat heb je nodig voor Nest Aware?

Nest Aware is alleen het video-abonnement om beelden terug te kijken: de daadwerkelijke Nest-camera’s moet je er nog los bij aanschaffen. Google heeft meerdere soorten camera’s in de aanbieding die in prijs variëren van 139,99 tot en met 379,99 euro. Er wordt onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitencamera’s. De Nest Cam Indoor is met zijn adviesprijs van 139,99 het vriendelijkst geprijsd. De goedkoopste buitencamera kost 229 euro.

Zodra je de camera’s in huis hebt is het tijd om de Nest-app op je Android-smartphone te installeren. Deze applicatie doet dienst als afstandsbediening en heb je nodig tijdens het instellen. Ook kun je via de Nest-app een oogje in het zeil houden wanneer je niet thuis bent. Hiervoor kun je overigens ook een computer gebruiken. 

Slimme meldingen ontvangen

Niet alleen kun je met Nest Aware de videogeschiedenis terugkijken, ook is het mogelijk om slimme meldingen te ontvangen. Nest-camera’s herkennen opvallende bewegingen en geluiden. Zodra er iets opvallends gebeurt, wordt je hiervan via een melding op de hoogte gesteld. Bovendien worden deze alarmen bij ieder gebruik slimmer. Oftewel, na verloop van tijd herkennen Nest-camera’s je hond of kat.

Heb je waardevolle spullen in huis, zoals een zeldzaam kunstwerk? Dan kun je dankzij de Activiteitszones gebieden aanwijzen die je extra goed in de gaten wil houden. Vervolgens houden de camera’s een oogje in het zeil voor vreemde gebeurtenissen, zoals rappe bewegingen en aparte geluiden. De abonnementsdienst stelt automatisch een Activiteitszone rondom deuren voor, vanwege de bewegingen.

Lees meer over Nest

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu