Nest Cam aangekondigd: beveiligingscamera met slimme app

Wouter Nijsen
17 juni 2015, 21:13
2 min leestijd
Nest Cam aangekondigd: beveiligingscamera met slimme app

Domotica-bedrijf Nest heeft vanavond een slimme beveiligingscamera aangekondigd. De Nest Cam schiet video`s in een maximale resolutie van 1080p en gaat 199 dollar kosten. Ook zijn er updates voor bestaande producten.  

Lees verder na de advertentie.

Nest Cam

Vorige week verschenen er al geruchten over, maar vanavond is de Nest Cam officieel onthuld. De Nest Cam is een beveiligingscamera die video`s schiet in een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, waarbij een kijkhoek van 130 graden wordt gehanteerd. Verder bevat de Nest Cam een bewegingssensor, is het apparaat in staat om tot 8 keer te zoomen  en in het donker te filmen.

Nest Cam

De Nest Cam werkt nauw samen met een Android-app, die te gebruiken is om het apparaat om afstand te bedienen en beelden vanuit thuis naar een smartphone te streamen. De algemene Nest-app wordt verder voorzien van een geheel nieuw ontwerp en verschillende nieuwe functionaliteiten.

De beveiligingscamera heeft verder zowel een wifi- als bluetoothverbinding ingebouwd. Ook is het apparaat voorzien van een nieuw ontwerp, waarbij je een magnetische standaard kunt gebruiken om de Nest Cam op een muur vast te maken.  De Nest Cam kost 199 dollar en komt in juli naar Nederland. Wat de exacte prijs in ons land zal zijn, is nog onduidelijk.

Tweede generatie Nest Protect

Nest Protect

Ook komt Nest, dat sinds begin 2014 onderdeel uitmaakt van Google, met een tweede generatie van de Nest Protect. Deze slimme rookmelder heeft een aantal nieuwe mogelijkheden en een kleiner ontwerp. De Nest Protect werkt met een verbeterde  app, waarmee voortaan een vals alarm gemakkelijk uitgezet kan worden. Verder is de rookmelder onder meer voorzien van een nieuwe sensor en verbeterde beveiliging.

Op de nieuwe Nest Protect hoef je minder lang te wachten. Het apparaat is namelijk vanaf vandaag beschikbaar en heeft een adviesprijs van 119 euro. Enkele maanden geleden hebben de eerste versie van het apparaat getest, meer daarover lees je in de Nest Protect review.

Nest Learning Thermostat

Tot slot kondigt Nest een software-update voor de Nest Learning Thermostat aan. De slimme thermostaat wordt bijgewerkt naar versie 4.5 en die brengt een aantal vernieuwingen  met zich mee. Zo stuurt de Nest een bericht wanneer het in huis te koud wordt en zijn rook- of koolmonoxidemeldingen te zien.

De update wordt zowel voor de eerste als tweede generatie Nest Learning Thermostat gratis uitgerold. In onze Nest thermostaat review namen we het apparaat al eens onder de loep.

Het laatste nieuws over Nest

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu