De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nokia-directeur bevestigt komst Android-smartphone, komt in maart’

Redactie
3 februari 2014, 13:34
1 min leestijd
‘Nokia-directeur bevestigt komst Android-smartphone, komt in maart’
Nokia Android

De Nokia Android-smartphone kom in maart van dit jaar uit, en wordt als eerste in India gereleased. Dat bevestigt een Indiase Nokia-directeur tegenover de Indiase Android-website GOAndroid. Volgens hem zou de het Android-toestel, dat mogelijk de naam Nokia X krijgt, onderdeel uitmaken van de Asha-lijn, Nokia’s huidige lijn van goedkope toestellen. Door het draaien van een zwaar aangepaste versie van Android, net zoals Amazon met hun Kindle-lijn doet, zou het voor de consument niet eens opvallen dat zij een Android-toestel hebben. Wel kunnen zij van Android-apps gebruikmaken.

Er gaan al langer geruchten over een Android-toestel van het Finse bedrijf. Het uitbrengen van een Android-smartphone zou door de overname van Nokia door Microsoft worden bemoeilijkt, omdat Microsoft mogelijk alleen Windows Phone-toestellen met Nokia op de markt wil brengen. Ook zou Microsoft kunnen kiezen om een goedkoop Android-toestel uit te brengen dat meer functionaliteiten biedt dan de Asha-lijn, en voor de premium Lumia-lijn exclusief Windows Phone te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Nokia Android-smartphone: kleurtjes

Nokia Normandy

De Android-smartphone van Nokia zou in verschillende kleuren verschijnen, waaronder in het groen, wit, geel, blauw, rood en zwart. Specificaties van de smartphone zijn nog niet bekend. Het design van de Nokia Android-smartphone is in lijn met de huidige Lumia-lijn, die voornamelijk bestaat uit felgekleurde plastic smartphones die zeer robuust en vrij zwaar zijn.

Het huidige prototype van de Nokia Android-smartphone zou een 4 inch-scherm met een resolutie van 854×480 pixels en een dualcore-processor van Qualcomm krijgen. Op enkele screenshots (bekijk Nokia’s Android interface) die de afgelopen tijd zijn uitgelekt, is te zien hoe Nokia Android in een soort Windows Phone-design heeft gegoten. We zien onder andere het lockscreen met notificaties, een actieve telefoonoproep inclusief verschillende opties en de inlogsectie van de Skype-app.

Lees meer over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu