Nokia Android-interface uitgelekt, zo ziet Android er op Nokia uit

Redactie
9 januari 2014, 7:48
1 min leestijd
Nokia Android-interface uitgelekt, zo ziet Android er op Nokia uit
nokia-android-1-600x450

Er zijn enkele screenshots uitgelekt van de Nokia Android-interface die het Finse bedrijf mogelijk voor hun Android-toestellen wil gebruiken. Nokia zou naar verluidt Android net zo rigoureus aanpassen als Amazon dat doet met zijn Kindle Fire-tablets.

Er gaan al langer geruchten over Nokia, dat op het punt zou hebben gestaan om een goedkope smartphone met een aangepaste Adroid-versie uit te brengen. Het blijft echter onduidelijk of Nokia ook na de overname door Microsoft nog steeds een Android-apparaat op de markt gaat brengen. Dat lijkt, met name door de belangen van Microsoft, erg onwaarschijnlijk.

Lees verder na de advertentie.

Nokia Android-interface: de screenshots

Op de screenshots is te zien hoe Nokia Android in een soort Windows Phone-design heeft gegoten. We zien onder andere het lockscreen met notificaties, een actieve telefoonoproep inclusief verschillende opties en de inlogsectie van de Skype-app.

Bdd1OWuCIAQN_Ue

Het is mogelijk dat de screenshots afkomstig zijn van de Nokia Normandy, een goedkope Android-smartphone in verschillende kleurtjes waar Nokia aan werkte voordat het bedrijf door Microsoft werd overgenomen.

Bij AndroidPlanet hebben we de hoop voor een Nokia Android-toestel helaas al opgegeven. Zo staat Microsoft niet bekend om zijn flexibiliteit als het gaat om andere besturingssystemen: de Amerikaanse softwaregigant wil bijvoorbeeld geen Skype-app voor Chrome uitbrengen waardoor Chromebooks – van Google, inderdaad – van de communicatiedienst gebruik kunnen maken.

Lees meer over Nokia

Categorie: Fabrikanten
Merk: Nokia

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's