Nokia Android-interface uitgelekt, zo ziet Android er op Nokia uit

nokia-android-1-600x450Er zijn enkele screenshots uitgelekt van de Nokia Android-interface die het Finse bedrijf mogelijk voor hun Android-toestellen wil gebruiken. Nokia zou naar verluidt Android net zo rigoureus aanpassen als Amazon dat doet met zijn Kindle Fire-tablets.

Er gaan al langer geruchten over Nokia, dat op het punt zou hebben gestaan om een goedkope smartphone met een aangepaste Adroid-versie uit te brengen. Het blijft echter onduidelijk of Nokia ook na de overname door Microsoft nog steeds een Android-apparaat op de markt gaat brengen. Dat lijkt, met name door de belangen van Microsoft, erg onwaarschijnlijk.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nokia Android-interface: de screenshots

Op de screenshots is te zien hoe Nokia Android in een soort Windows Phone-design heeft gegoten. We zien onder andere het lockscreen met notificaties, een actieve telefoonoproep inclusief verschillende opties en de inlogsectie van de Skype-app.

Bdd1OWuCIAQN_Ue

Het is mogelijk dat de screenshots afkomstig zijn van de Nokia Normandy, een goedkope Android-smartphone in verschillende kleurtjes waar Nokia aan werkte voordat het bedrijf door Microsoft werd overgenomen.

Bij AndroidPlanet hebben we de hoop voor een Nokia Android-toestel helaas al opgegeven. Zo staat Microsoft niet bekend om zijn flexibiliteit als het gaat om andere besturingssystemen: de Amerikaanse softwaregigant wil bijvoorbeeld geen Skype-app voor Chrome uitbrengen waardoor Chromebooks – van Google, inderdaad – van de communicatiedienst gebruik kunnen maken.

Lees meer over Nokia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.