Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Bètaversie Google-app beschikt over Now on Tap-snelkoppelingen

Jarno Stinissen
17 juni 2016, 13:33
1 min leestijd
Bètaversie Google-app beschikt over Now on Tap-snelkoppelingen

In de nieuwste bètaversie van de Google-app toont Now on Tap snelkoppelingen in het app-scherm. Hiermee kun je snel herinneringen, wekkers  en meer instellen.

Lees verder na de advertentie.

Google Now on Tap snelkoppelingen

google now vernieuwd

Gebruikers van bètaversie 6.0 van de officiële Google-app mogen als eerste de nieuwe Now on Tap snelkoppelingen-feature testen. Volgens 9to5Google beschikt Now on Tap en de Google app-launcher een nieuw stel snelkoppelingen. Deze geven gebruikers de mogelijkheid om kleine reminder en wekkers  in te stellen. Ook kun je  automatisch de navigatieroute activeren van opgeslagen locaties via een van de speciale snelkoppelingen in het menu. In oudere versies kon je wel een snelkoppeling naar Google Now on Tap plaatsen op je homescherm, maar dan werd de hele dienst geopend. Nu opent zich alleen de specifieke functie die jij wilt gebruiken.

Het lijkt erop dat Google met de Now on Tap  snelkoppelingen-feature de dienst  een plekje naast Google Home en Google Assistent  wilt geven. Google Home is een nieuwe kleine speaker, die in samenwerking met de assistent soortgelijke functies uitvoert als Apples Siri. Je kunt via de assistent van alles aan Google vragen, van de weersverwachting tot het boeken van bioscoopkaartjes en het inplannen van nieuwe afspraken. Doordat beide diensten gebruikers van relevante informatie voorzien,  overlappen ze  elkaar op enkele fronten. Met de nieuwe  experimentele features zoekt  Google naar nieuwe functies  waarmee Now on Tap zich kan onderscheiden.

Wil je in de toekomst ook beschikken over de nieuwste (bèta)versie van de officiële Google-applicatie, ga dan naar de speciale bètapagina om je aan te melden.

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu