Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Installeer nu Android 8.0 op de OnePlus 5 met de eerste bèta

Erwin Vogelaar
25 november 2017, 18:24
2 min leestijd
Installeer nu Android 8.0 op de OnePlus 5 met de eerste bèta

De eerste testversie van A OnePlus 5 Open Beta is nu beschikbaar, zodat je alvast Android 8.0 (Oreo) kunt installeren. De officiële uitrol start pas in 2018.

Lees verder na de advertentie.

Eerste OnePlus 5 Open Beta met Android 8.0

Dit jaar verschijnt de Android 8.0-update voor de OnePlus 5 en OnePlus 5T niet meer. Gelukkig hoef je niet op de officiële uitrol te wachten. Je mag namelijk nu al met de update aan de slag. De eerste open bèta van OxygenOS voor de OnePlus 5 is namelijk te downloaden.

De update is gewild onder gebruikers van de OnePlus 5, want het toestel krijgt een stapel nieuwe functies. Denk aan notificatiekanalen, zodat je beter in de hand hebt wat voor berichtjes dagelijks om je aandacht vragen. Ook is er onder andere een picture-in-picture-modus en weet Android 8.0 beter om te gaan met wachtwoordmanagers.

oneplus 5 open beta

Omdat het nog om een bètaversie van de software gaat, is er een kans dat nog niet alles soepel draait. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je bugs tegenkomt bij het gebruik. Het downloaden en installeren van deze open bèta is dus volledig op eigen risico.

OxygenOS Open Beta downloaden

Aangezien dit om de eerste Open Beta voor de OnePlus 5 gaat, zul je de bètaversie handmatig moeten installeren. Volgende versies worden dan wel als over-the-air-update uitgerold. Om de bèta te downloaden en installeren ga je naar de downloadpagina van OnePlus en kies je bij OnePlus 5 voor ‘OnePlus 5 OxygenOS Open Beta 1’.

Let wel op dat je niet makkelijk weer terug gaat naar een oude stabiele versie van OxygenOS als deze bèta toch niet goed bevalt. Je moet je toestel dan namelijk volledig wissen en de oude versie opnieuw installeren. Dit is goed om in je achterhoofd te houden bij het installeren van de bèta. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te wachten op de stabiele versie die begin 2018 verschijnt. Zodra dat zover is lees je het onder andere in onze app.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu