‘5G-smartphone OnePlus kost 100 euro meer – en wat we nog meer weten’

Thomas Haenen
20 november 2018, 10:55
3 min leestijd
‘5G-smartphone OnePlus kost 100 euro meer – en wat we nog meer weten’

Hoewel de OnePlus 6T nog maar net in de winkels ligt, kijkt de fabrikant al vooruit naar zijn volgende toestel. Dit is wat we nu al weten over deze eerste OnePlus 5G-smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Verwachtingen OnePlus 5G-smartphone

OnePlus-topman Carl Pei bevestigde het onlangs al: het bedrijf werkt hard aan een 5G-smartphone. Die verschijnt snel, zeer snel. We hebben de belangrijkste verwachtingen van de OnePlus 5G-smartphone op een rijtje gezet voor je.

1. Hij kost 100 euro meer

5G-technologie is nieuw, en nieuwe technologie is duur. Daarom heeft het bedrijf in sommige interviews al gehint naar een hogere adviesprijs. Precieze details liet men nog niet los, maar Fudzilla zegt van anonieme insiders te hebben gehoord dat de 5G OnePlus zo’n honderd euro duurder wordt. Neem de informatie vooralsnog met een korreltje zout, maar de prijs komt overeen met eerdere geruchten.

De OnePlus 6T lanceerde onlangs met een adviesprijs van 559 euro. Daarvoor krijg je een model met 6GB RAM en 128GB opslag. Volgens de bron wordt het nieuwe 5G-toestel straks voor 649 euro verkocht. Hoeveel opslagruimte en werkgeheugen deze variant dan straks heeft, is nog onbekend.

OnePlus 5G-smartphone

2. Het is niet de OnePlus 7

Mensen die net deze maand de OnePlus 6T hebben gekocht, hoeven niet bang te zijn dat een opvolger al heel snel verschijnt. OnePlus benadrukt namelijk ook in dit artikel weer dat de 5G-smartphones onderdeel worden van een eigen reeks. Het nieuwe toestel wordt dus absoluut niet de OnePlus 7. Sterker nog: als die OnePlus 7 straks wel verschijnt (waarschijnlijk halverwege 2019) dan ondersteunt ‘ie ook geen 5G.

Vanaf volgend jaar kun je vanuit OnePlus dus twee productreeksen verwachten. Aan de ene kant de vetrouwde, genummerde reeks met de OnePlus 7 en 7T. Daarnaast komt dan de tweede reeks van 5G-smartphones, met een nu nog onbekende naam.

3. Hij verschijnt begin 2019…

Volgens Carl Pei wordt OnePlus “één van de eerste, zo niet de eerste met een 5G-smartphone.” Dat suggereert dat het toestel zeer binnenkort al onthuld wordt. Grote concurrenten Samsung, Huawei en Xiaomi hopen vanaf begin 2019 namelijk ook 5G-ondersteuning te bieden. Wil OnePlus de primeur hebben, dan moeten ze opschieten.

Waarschijnlijk onthult OnePlus de smartphone uiterlijk eind februari, op het Mobile World Congress. Op deze vakbeurs in Barcelona tonen alle grote fabrikanten hun nieuwe smartphones voor dat voorjaar. Door daar als eerste een 5G-smartphone te presenteren, kan het bedrijf alle spotlights naar zich toe trekken.

OnePlus 5G-smartphone

4. …maar (waarschijnlijk) niet in Nederland

OnePlus is inmiddels aardig populair in Nederland. Immers, voor prijsbewuste Nederlandse is de sterke prijs-kwaliteitsverhouding een groot pluspunt. De fabrikant heeft inmiddels zelfs een kantoor geopend in Nederland om meer van onze markt te veroveren. Toch is het maar de vraag of deze 5G-smartphone ook (direct) in Nederland verkrijgbaar is.

Dat ligt niet aan OnePlus, maar aan Nederland. In ons land gaat het nog wel even duren tot we een werkend, landelijk dekkend 5G-netwerk hebben. De Nederlandse veiling van 5G-frequenties vindt pas ergens in 2019 plaats, en pas daarna kunnen providers hun eigen netwerk gaan uitbouwen. Vervolgens zijn eerst de grote steden aan de beurt, en kan het een jaar of meer duren voor er een landelijk dekkend netwerk bestaat.

→ Lees meer over 5G in Nederland: de 5 belangrijkste vragen beantwoord

Zolang 5G niet in Nederland beschikbaar is, heeft het weinig zin om hier een 5G-smartphone uit te brengen. Het toestel verschijnt bij de launch waarschijnlijk alleen in landen waar de uitrol van 5G wel voorspoedig verloopt, zoals de Verenigde Staten, China en Zuid-Korea.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu