Dit moet je weten over de OnePlus 5T-update voor hd-video’s

Erwin Vogelaar
25 februari 2018, 10:09
2 min leestijd
Dit moet je weten over de OnePlus 5T-update voor hd-video’s

Gebruikers hebben er lang op moeten wachten, maar via een update kun je eindelijk op de OnePlus 5T Netflix en andere videodiensten in hd bekijken. Toch is de update niet zomaar te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5T Netflix hd-update nu beschikbaar

Bezitters van een OnePlus 5 of een OnePlus 5T kunnen geen hd-video’s kijken via Netflix, Google Play Movies en andere videodiensten. OnePlus liet vorig jaar weten aan een update te werken, en die is er nu eindelijk. Toch kun je de update niet zomaar downloaden. Je moet je toestel opsturen naar OnePlus.

De smartphones kunnen geen hd-video’s afspelen, omdat ze niet over het juiste drm-niveau voor Google Widevine beschikken. Widevine regelt het rechtenbeheer voor verschillende apps en zorgt er onder andere voor dat video’s niet zomaar gekopieerd kunnen worden. In de praktijk betekent dit dat de OnePlus 5 en 5T niet de rechten hebben om beelden in de juiste resolutie te streamen.

oneplus 5t netflix

Om deze rechten toe te voegen is een fysieke connectie nodig met een geverifieerde pc. Het is dus helaas niet mogelijk om de update via je eigen pc te downloaden en te installeren. Dat moet bij OnePlus gebeuren.

Wat je moet weten over het opsturen

Je moet een paar dingen weten over het opsturen van je smartphone naar OnePlus. Allereerst zegt OnePlus dat je jouw toestel maximaal vijf werkdagen kwijt bent. Dat betekent dat je niet langer dan een week gescheiden bent van je smartphone. Daarnaast zegt OnePlus de verzendkosten te betalen. “We hebben er hard aan gewerkt om dit proces zo gestroomlijnd mogelijk te maken”, stelt OnePlus-communitymanager David Y op de OnePlus-forums. Om je toestel op te sturen, neem je contact op met de klantenservice van OnePlus via deze link.

Nu is het dus de vraag of je jouw toestel een week kwijt wil zijn zodat je series en films in hd kunt bekijken. Laat in de reacties horen wat jij gaat doen.

Netflix-tips

Wist je dat we elke maand in het Netflix-aanbod duiken en je een reeks tips presenteren? Check bijvoorbeeld onze Netflix-tips van januari. Het is bijna tijd voor een nieuwe lijst met tips. Wil je die in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu