De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waarom het always on-scherm van de OnePlus 6 is verdwenen

Erwin Vogelaar
27 mei 2018, 12:12
2 min leestijd
Waarom het always on-scherm van de OnePlus 6 is verdwenen

De eerste update voor de OnePlus 6 voegde verschillende functie toe, maar verwijderde ook het always on-scherm van de smartphone. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6 always on-scherm verdwenen door update

Op de dag dat de OnePlus 6 werd verkocht, bracht OnePlus direct een update voor het toestel uit. Naast het toevoegen van verschillende fijne functies, verwijderde deze update ook een functionaliteit. Voor die update had het toestel namelijk een always on-scherm om constant informatie op het scherm te laten zien. Wat is daarmee gebeurd?

oneplus 6 always on

In de instellingen van het ‘Ambient display’ van de OnePlus 6 was in te stellen dat dit scherm enkel werd getoond bij het optillen van het toestel, of dat het altijd aan zou staan. Deze ‘always on’ optie is verdwenen. Verschillende gebruikers is dat opgevallen en klagen er over op het officiële forum van OnePlus en op Reddit. “Waarom zou je dit doen, OnePlus?”, vraagt de ene. “Ik vraag me af waarom we zo’n goede feature zouden verwijderen?”, vraagt de ander.

Gebruikers van website PhoneArena hebben contact opgenomen met de klantenservice van OnePlus. Die stelt dat het always on-scherm een experiment was voor de OnePlus 6. Het bleek echter dat de functie te belastend was voor de accu.

OnePlus 6-update

Met de allereerste update voor de OnePlus 6 werd onder andere de optie toegevoegd om de notch te verbergen. Maar dat is niet het enige. Door deze update werd het namelijk mogelijk om video’s supertraag op te nemen, met 480fps in 720p en 240fps in 1080p. Het is dus een nuttige update die je absoluut moet installeren, ook al verdwijnt er dus een functie door.

Voor de gebruikers die het alway on-scherm toch fijn vinden, zou OnePlus het eventueel in de instellingen kunnen laten staan met een waarschuwing dat het gebruik van de functie mogelijk een negatieve invloed heeft op de accuduur.

Review van de OnePlus 6

Twijfel je nog over het kopen van de nieuwe OnePlus 6? Check dan onze OnePlus 6 review met alle informatie over het toestel en waar je het kunt kopen.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Phone Arena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu