De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android Pie-update nu beschikbaar voor de OnePlus 6: dit is er nieuw

Thomas Haenen
21 september 2018, 16:55
2 min leestijd
Android Pie-update nu beschikbaar voor de OnePlus 6: dit is er nieuw

Goed nieuws voor OnePlus 6-gebruikers: zij kunnen vanaf vandaag aan de slag met Android Pie. Daarmee is de OnePlus 6 één van de eerste toestellen die de update ontvangt.

OnePlus 6 Android Pie-update nu beschikbaar

De OnePlus 6-update naar Android 9.0 (Pie) wordt vanaf vandaag uitgerold, zo laat de fabrikant weten. Na installatie is het toestel voorzien van OxygenOS 9.0, de nieuwste versie van de Android-interface van OnePlus.

Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de software klaarstaat. Omdat het om een geleidelijke uitrol gaat, kan het enkele dagen duren voordat de update voor jouw smartphone beschikbaar is.

Android Pie introduceert onder andere verbeterde, rijkere notificaties. Ook kun je de menubalk onderaan in beeld vervangen met een nieuwe gebarenbediening. Dan swipe je bijvoorbeeld omhoog om naar je homescreen te gaan, in plaats van op een homeknop te drukken. Ook leunt Google op kunstmatige intelligentie, onder andere om de accuduur te verbeteren. AI wordt ook ingezet bij ‘adaptive brightness’, dat automatisch de helderheid slimmer aanpast aan jouw voorkeuren.

→ Lees de volledige Android 9.0 (Pie) review voor meer features

Daarnaast voert OnePlus zelf enkele veranderingen door. De accentkleur van menu’s kan nu aangepast worden via de instellingen, en er is een nieuwe ‘niet storen’-modus toegevoegd. De ‘Gaming Mode’ is bijgewerkt naar versie 3.0, en heeft onder andere aangepaste notificaties voor sms’jes en binnenkomende telefoontjes. Deze modus zorgt ervoor dat je games kunt spelen op je smartphone met minder onderbrekingen.

Niet meer OnePlus-updates eerder downloaden met VPN

In het verleden rolde OnePlus zijn updates van land tot land uit. Met een VPN kon je dan de regio van jouw smartphone aanpassen om de update eerder te downloaden. OnePlus waarschuwt dat dat dit keer niet kan, omdat de update geleidelijk wereldwijd verschijnt. Een handjevol gebruikers ontvangt de update vandaag al. Als deze gebruikers niet tegen grote bugs aanlopen, wordt de update vervolgens binnen enkele dagen naar iedereen uitgerold.

OnePlus is na Google de eerste grote fabrikant die de Android 9.0 (Pie)-update uitbrengt voor zijn vlaggenschip. Het bedrijf wordt op de hielen gezeten door onder andere Nokia en Sony. De Finse fabrikant brengt zeer binnenkort Android 9.0 uit voor de Nokia 7 Plus, terwijl de Sony Xperia XZ3 begin oktober lanceert met de nieuwe versie.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu