De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waarom je de OnePlus 6 niet draadloos kunt opladen

Erwin Vogelaar
20 mei 2018, 19:18
2 min leestijd
Waarom je de OnePlus 6 niet draadloos kunt opladen

Je kunt de OnePlus 6 niet draadloos opladen, terwijl het toestel wel een glazen achterkant heeft. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6 draadloos opladen: waarom niet?

Sommige trends worden plots door de meeste smartphonemakers overgenomen. Dat gebeurt niet altijd zonder kritiek, zoals bij de notch. De toevoeging van draadloos opladen wordt in het algemeen echter wel als een positieve ontwikkeling gezien. De OnePlus 6 heeft dit jaar een glazen achterkant waardoor draadloos opladen in theorie mogelijk moet zijn. Toch is dat niet onderdeel van het toestel. Waarom niet?

Toen de OnePlus 5T geen draadloos opladen ondersteunde, zei Pete Lau, ceo van OnePlus, dat hij het nut er niet van in zag. Sommige fans van OnePlus-toestellen dachten dat deze keuze was gemaakt omdat de OnePlus 5T maar een kleine upgrade was vergeleken met de OnePlus 5 en dat de echte opvolger wel draadloos laden zou krijgen. Dat blijkt toch ook niet het geval.

OnePlus 6 draadloos opladen

“We hebben niet de behoefte om draadloos opladen toe te voegen”, stelt OnePlus tegenover Business Insider. “We gaan niet zomaar functies toevoegen om het toevoegen.” OnePlus staat bekend als een bedrijf dat luistert naar zijn gebruikers, dus het is goed mogelijk dat men er inderdaad niet vaak om vraagt.

Nadelen van draadloos opladen

Er zijn redenen om geen draadloos opladen toe te voegen en te gebruiken. De technologie vraagt om extra hardware en daardoor wordt het toestel mogelijk duurder. Dat terwijl OnePlus zijn toestellen voor een relatief lage prijs aanbiedt. Ook laadt een telefoon draadloos trager op dan met een kabel. Zeker vergeleken met de Dash Charge-technologie van OnePlus. Daarnaast moeten gebruikers meestal een extra laadstation kopen om de telefoon op te leggen.

Een praktisch voordeel is dat je met draadloos opladen je telefoon weg kunt leggen zonder er een kabeltje in te steken. Toch kiest OnePlus ervoor om zijn gebruikers hierin geen keuze te geven.

Meer over de OnePlus 6

Wil je meer over de OnePlus 6 weten? Lees alles over de OnePlus 6 presentatie, met info over de hardware, release en prijs. Maandag lees je onze review van het toestel, dus houdt Android Planet in de gaten via onze app of nieuwsbrief.

Zou jij wel graag draadloos opladen in het volgende OnePlus-toestel willen zien? Waarom wel of niet? Laat van je horen in de reacties onder dit artikel.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu