De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ook OnePlus gaat overstag: geen hoofdtelefoonaansluiting voor 6T

Wouter Nijsen
13 september 2018, 15:09
2 min leestijd
Ook OnePlus gaat overstag: geen hoofdtelefoonaansluiting voor 6T

OnePlus was één van de fabrikanten die zijn smartphones standaard een hoofdtelefoonaansluiting gaf, maar daar komt later dit jaar verandering in. De OnePlus 6T heeft de poort niet, en in een interview met TechRadar legt OnePlus-ceo Carl Pei uit waarom.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6T hoofdtelefoonaansluiting

Volgens Pei, die de 6T overigens niet bij naam noemt maar het heeft over ‘het volgende OnePlus-toestel’, is dit het juiste moment om de koptelefoonaansluiting te schrappen. De ceo zegt dat een groot gedeelte van de OnePlus-community nu beschikt over een draadloze headset, en het schrappen daarom minder erg vindt dan een aantal jaar geleden. Volgens Pei had 59 procent van de community eerder dit jaar een draadloze koptelefoon. De OnePlus 6, die in mei verscheen, heeft de poort nog wel.

oneplus 6t hoofdtelefoonaansluiting

Het is een opvallende beslissing van OnePlus, omdat het bedrijf jarenlang juist te koop liep met het feit dat zijn smartphones over de poort beschikten. Dat maakt de beslissing extra pijnlijk, al brengt het weglaten van de poort volgens Pei ook voordelen met zich mee. Zo is er meer ruimte voor ‘nieuwe technologieën’, waarbij het mogelijk gaat om de vingerafdrukscanner achter het scherm.

Pei geeft ook aan dat de extra ruimte wordt gebruikt om de accuduur te verbeteren. Vermoedelijk wordt een grotere accu in het toestel gezet, al is dit niet bevestigd. Tot slot vertelt de OnePlus-ceo dat het bedrijf een nieuwe versie van de Bullets-oordopjes met een usb-c-connector uitbrengt. Ook zit in de doos van de 6T een adapter om reguliere hoofdtelefoons alsnog aan te sluiten.

Meer over de OnePlus 6T

Langzaam wordt er steeds meer bekend over de OnePlus 6T. Zo werd onlangs bekend dat de smartphone een vingerafdrukscanner achter het scherm heeft. Tussen de glazen laag van het scherm en het touchscreen zitten verschillende sensoren die je vinger scannen. Het scherm van het toestel licht op als er een vinger wordt gedetecteerd. Vervolgens scant een beeldsensor (in feite een camera die in het scherm zit) je vingerafdruk. Komt die scan overeen met de vinger die opgeslagen is, dan wordt de telefoon ontgrendeld.

Daarnaast is het aannemelijk dat de OnePlus 6T beschikt over een iets groter scherm, Snapdragon 845-chip, 6/8GB RAM en minstens 64GB opslag. Ook wordt gesproken over een driedubbele camera achterop en kleinere notch. De aankondiging vindt mogelijk op 17 oktober plaats; een gelekte screenshot wijst op deze datum.

Lees meer over OnePlus

Bron: TechRadar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu