De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Overzicht: 4 dingen die we al weten van de OnePlus TV

Michel van 't Klaphek
22 september 2019, 10:01
2 min leestijd
Overzicht: 4 dingen die we al weten van de OnePlus TV

Je kent OnePlus van de smartphones met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het Chinese bedrijf brengt later deze maand echter ook haar eerste televisie uit. Dit weten we al van de OnePlus TV.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus TV: 4 verwachtingen

Ruim een jaar geleden maakte OnePlus bekend dat het aan een tv werkt. Het bedrijf vroeg fans om een naam te verzinnen. Na maanden van inzendingen besloot het merk haar eerste televisie simpelweg de OnePlus TV te noemen.

1. Het logo

OnePlus-telefoons herken je direct aan het logo. Het vierkantje met het cijfer 1 en een plusje is ook de basis voor het logo van de OnePlus TV. De enige verandering is dat er nu de tekst ‘TV’ achterstaat. Op die manier is direct duidelijk dat je met een OnePlus TV te maken hebt.

2. Vier formaten

In aanloop naar de officiële onthulling houdt OnePlus de lippen stijf op elkaar wat betreft specificaties. Toch weten we uit een technische aanvraag bij de bluetooth-organisatie SIG dat de televisie een led-scherm krijgt. Er lijken vier formaten uit te komen: 43, 55, 65 en 75 inch.

De 43 inch-OnePlus TV komt alleen in India uit, terwijl de 75 inch-variant aan de VS en China voorbehouden blijft. In de technische aanvraag spreekt men ook over een “unieke Android TV”, maar het is niet duidelijk of de tv’s op Android TV draaien, Googles software voor smart-tv’s van bijvoorbeeld Philips.

3. Ontwerp

De OnePlus TV lijkt een groot scherm met dunne randen te krijgen. De achterkant wordt gekenmerkt door een patroon van strepen. De afstandsbediening heeft naast de standaardknoppen ook een knop om de Google Assistent mee aan te roepen.

Bovendien is ook een Prime Video-knop aanwezig, het Netflix-alternatief van Amazon. Daarnaast lijkt het erop alsof OnePlus ook een soundbar ontwikkelt. Deze is iets smaller dan de televisie en kan aan de muur bevestigd worden. De interface laat verder zien dat de televisie over Dolby Atmos beschikt.

4. Verkrijgbaarheid

De OnePlus TV wordt in september uitgebracht, maar niet in Nederland. De televisie komt in eerste instantie alleen in India uit, maar OnePlus hoopt ‘m later ook in Europa uit te brengen. Op 26 september presenteert het bedrijf de OnePlus 7T en 7T Pro in India. Hopelijk krijgen we dan ook meer te horen over de Europese releasedatum. Over de prijs is nog niets bekend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven!

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu