Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

OnePlus 7T Pro

Scherm
6.67 inch
Camera
megapixel

Dit moet je weten over de OnePlus 7T Pro

De OnePlus 7T Pro is een verbeterde versie van de OnePlus 7 Pro en heeft onder andere een snellere processor. Het toestel concurreert met de Samsung Galaxy Note 10 Plus en nieuwste iPhone Max. OnePlus heeft de 7T Pro nog niet officieel aangekondigd. Op deze pagina informeren je over de laatste geruchten, specificaties en gelekte foto’s.

OnePlus 7T Pro specificaties op een rij

  • 6,67 inch oled-scherm met qhd-resolutie en 90Hz-ververssnelheid
  • 3 camera’s achterop, waaronder een zoomlens en verbeterde groothoeklens
  • Uitschuifbare selfiecamera boven het display
  • Snapdragon 855 Plus-chipset met acht cores, 6 tot 12GB werkgeheugen
  • 4000mAh accu en razendsnel opladen via usb-c
  • 128GB of 256GB opslagruimte ingebouwd, niet uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Loopt op Android 10.0 (Q) met lichte OxygenOS-schil
  • Geen 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting
  • Vingerafdrukscanner in het display

Ontwerp: herkenbaar, met verbeteringen

De OnePlus 7T Pro verschijnt slechts een half jaar na de 7 Pro, dus grote vernieuwingen zijn uitgesloten. OnePlus bewaart een ander ontwerp voor de vermoedelijke OnePlus 8 die in het voorjaar van 2020 zal verschijnen. Dat de 7T Pro veel op zijn voorganger lijkt, is geen straf.

Het toestel heeft een fraaie glazen design met afgeronde hoeken en een voorkantvullend display. De schermranden zijn minimaal. Net als de OnePlus 7 Pro heeft de 7T Pro een uitschuifbare selfiecamera, die uit de bovenkant van de behuizing schuift.

De camera zit op een blokje in de bovenkant van de behuizing. Als je in de camera-app wisselt naar de selfiestand, schuift de frontcamera automatisch en snel omhoog. Dit is te danken aan een klein motortje, die je overigens zachtjes hoort zoemen. Een interessant concept dat in de praktijk goed werkt. Het is wel de vraag hoe lang het schuifmechanisme meegaat. OnePlus claimt dat de camera minimaal 300 duizend keer kan schuiven.

Een andere ontwerpkeuze die we kennen van de 7 Pro, zijn de gebogen schermranden. Die geven het toestel een futuristisch uiterlijk en maken het vegen vanaf de zijkanten prettiger. De kans dat je onbedoeld met je handpalm het scherm raakt, is wel groter dan op een smartphone met een traditioneel plat display.

OnePlus 7 Pro officieel

Het scherm van de 7T Pro is identiek aan de 7 Pro. Het gaat opnieuw om een enorm 6,67 inch display dat lastig tot niet met één hand te bedienen is. Het oled-paneel levert een groot contrast, prachtige kleuren en verbruikt minder stroom dan een lcd-scherm van goedkopere toestellen. Net als de Samsung Galaxy Note 10 Plus en iPhone XS Max telt het scherm een haarscherpe qhd-resolutie, waardoor je geen individuele pixels kan onderscheiden.

Hoge ververssnelheid is behouden

Een fijne feature van de OnePlus 7 Pro keert zoals verwacht terug op de 7T Pro. We hebben het over de ververssnelheid van het scherm. Waar de meeste toestellen een scherm gebruiken dat 60 keer per seconde ververst (60Hz), heeft de 7(T) Pro een 90Hz-display. Omdat het scherm zich vaker ververst, oogt het beeld vloeiender en komt de smartphone gevoelsmatig sneller over. Dit merk je niet alleen tijdens het lezen van langere teksten, maar ook in het navigeren in de instellingen en openen van apps.

Een punt dat nog steeds van toepassing is, is dat app- en gameontwikkelaars hun apps moeten optimaliseren voor de 90Hz-ververssnelheid. Als dat niet gebeurt, profiteer je niet van de hogere ververssnelheid. De app of game draait dan gewoon 60Hz.

App- en gameontwikkelaars moeten hun apps echter zelf geschikt maken voor 90Hz. Een niet-geoptimaliseerde app draait op de OnePlus 7 Pro gewoon op 60Hz, waardoor je niet profiteert van de hogere ververssnelheid.

Net als zijn voorgangers is de OnePlus 7 Pro gemaakt van glas. De onderkant huisvest een usb-c-aansluiting voor opladen en muziek luisteren via een usb-c-headset. Een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting is weggelaten, iets waar niet iedereen blij mee is. De vingerafdrukscanner van de OnePlus 7 Pro zit achter het display. Je ontgrendelt de smartphone door je vinger op de aangewezen plek op het scherm te leggen. Geruchten zeggen dat de scanner iets sneller en nauwkeuriger is dan die van de 7 Pro. Die werkt al goed.

Drie camera’s op de achterkant

De achterkant van de OnePlus 7T Pro huisvest een driedubbele camera. Ook die kennen we van zijn voorganger. De primaire lens heeft een resolutie van 48 megapixel maar fotografeert via een quad-bayer-techniek standaard in 12 megapixel. Door de beeldinformatie van die 48 megapixels te combineren, maakt de camera betere foto’s. Ten opzichte van de 7 Pro moet de 7T Pro nog iets betere plaatjes schieten, maar dit lijkt vooral te danken aan softwareverbeteringen.

Je kan overigens ook in 48 megapixel fotograferen, maar die modus is eigenlijk alleen nuttig als je plaatjes op groot formaat wil afdrukken.

OnePlus 7 Pro officieel

De secundaire lens op de 7T Pro is een groothoeklens. Die vangt een wijder deel van de omgeving en dat is vooral handig als je een groot gebouw, mooi landschap of een groep mensen wilt fotograferen. De groothoeklens lijkt identiek aan die van de OnePlus 7.

Tot slot de derde lens. Dit is een telelens die het beeld dichterbij haalt met een minimaal kwaliteitsverlies. De 7 Pro biedt drie keer optische zoom en naar verwachting rekt de 7T Pro dit naar vijf keer. Je kan nog verder zoomen, maar dan lever je wel in op beeldkwaliteit.

OnePlus 7T Pro processor: wéér iets sneller

De smartphones van OnePlus gebruiken steevast de snelste processor van het moment. De OnePlus 7 Pro kwam uit met de Qualcomm Snapdragon 855, de chip die ook het kloppend hart vormt van vlaggenschepen als de Sony Xperia 1 en Oppo Reno. Een paar maanden na de OnePlus 7 Pro-release presenteerde Qualcomm de Snapdragon 855+, een iets snellere variant van de chip. Het gaat vooral om de grafische prestaties, want die zouden vijftien procent verbeterd zijn.

De OnePlus 7T Pro is één van de eerste smartphones met deze Snapdragon 855+. Het werkgeheugen is met 8GB of 12GB erg groot. De OnePlus 7 Pro kwam ook in een 6GB-versie, maar die lijkt er bij de 7T Pro niet te komen. Het toestel ondersteunt opnieuw geen micro-sd en heeft 128GB of 256GB opslaggeheugen. Je kan twee simkaarten tegelijk in de smartphone stoppen, een feature die bekendstaat als dual-sim.

OnePlus 7 Pro officieel

 

Mogelijk draadloos opladen

Sommige geruchten claimen dat de OnePlus 7T Pro een veelgevraagde feature krijgt, namelijk draadloos opladen. OnePlus-smartphones ondersteunen dit niet omdat de fabrikant de techniek te langzaam vindt. Vooral bij de 7 en 7 Pro leverde dat kritiek op. Er zijn inmiddels concurrerende toestellen die met 20W draadloos opladen en dat is praktisch even snel als de OnePlus 7. Daarnaast is draadloos laden een handige feature die op praktisch alle dure smartphones zit.

Mogelijk krijgt de 7T Pro daarom ook ondersteuning voor draadloos laden. Deze feature kan het toestel iets duurder maken, maar maakt hem wel completer en meer toekomstbestendig. Als draadloos laden ondersteund wordt, gaat dit vermoedelijk met 15 tot 20W. OnePlus heeft immers jarenlang gezegd dat het laden snel moet.

De accu van de OnePlus 7T Pro heeft opnieuw een capaciteit van 4000 mAh, even groot als zijn voorganger. Dit is voldoende voor een lange dag, maar dan is de batterij wel bijna leeg. Bij de smartphone krijg je een 30W-oplader met een usb-c-kabel. Het laden gaat lekker vlug via OnePlus’ Warp Charge-techniek. De fabrikant belooft – net als bij de OnePlus 7 Pro – dat je na een half uur opladen genoeg stroom hebt voor een dag gebruik.

5G-toestel

OnePlus-ceo Pete Lau liet onlangs weten dat het volgende toestel standaard 5G heeft en wereldwijd uitkomt. Mogelijk bedoelt hij hier de OnePlus 7T Pro mee. De OnePlus 7 Pro kwam standaard met 4G en een speciale 5G-editie verscheen slechts in een handvol landen. Nederland zat hier niet bij.

Dat is logisch, want hier krijgen we pas in 2020 een 5G-netwerk. Het is daarom niet duidelijk of OnePlus zijn 5G-smartphone daadwerkelijk in Nederland uitbrengt. Zo ja dan heb je daar voorlopig niets aan, maar ben je wel voorbereid op de toekomst. Lees hier meer over 5G in Nederland.

OnePlus 7T Pro software: bijna stock-Android

Op de OnePlus 7T Pro is bij de release Android 10.0 (Q) geïnstalleerd, de nieuwste versie van dat moment. De 7 Pro kwam uit met Android 9.0 (Pie) en krijgt een update naar Q. De software lijkt heel veel op stock-Android. De Oxygen-schil van de fabrikant voegt een paar nuttige apps toe die bijvoorbeeld de prestaties tijdens het gamen verbeteren. Er zijn ook wat visuele aanpassingen gedaan, waardoor je meer zaken kan aanpassen dan in stock-Android.

OnePlus Pro-plannen

Het updatebeleid van OnePlus is goed. Het merk belooft minimaal drie jaar softwareondersteuning in de vorm van maandelijkse tot tweemaandelijkse beveiligingsupdates. Je krijgt ook twee grote Android-updates, waardoor je verzekerd bent van Android R en S.

Laatste berichten

‘OnePlus 7T Pro krijgt dezelfde camera als voorganger, accu wel verbeterd’

‘OnePlus 7T Pro krijgt dezelfde camera als voorganger, accu wel verbeterd’

Nieuws De OnePlus 7T Pro krijgt dezelfde camera als zijn voorganger. Wel zijn de specificaties verbeterd. De normale OnePlus 7T krijgt wel een flinke camera-upgrade.
‘OnePlus 7T krijgt ook 90Hz-scherm, maar wordt goedkoper dan OnePlus 7 Pro’

‘OnePlus 7T krijgt ook 90Hz-scherm, maar wordt goedkoper dan OnePlus 7 Pro’

Nieuws Het lijkt erop dat de OnePlus 7T één van de beste features van de OnePlus 7 Pro krijgt, maar zonder het bijbehorende prijskaartje. De fabrikant wekt namelijk de suggestie dat ook dit toestel over een 90Hz-scherm beschikt.
‘Nieuwe OnePlus-smartphone is vanaf 15 oktober te koop’

‘Nieuwe OnePlus-smartphone is vanaf 15 oktober te koop’

Nieuws De nieuwe OnePlus-smartphone die later dit jaar wordt verwacht, komt misschien eerder dan gedacht. De fabrikant presenteert het toestel mogelijk begin oktober, waarna hij op 15 oktober in de verkoop zou gaan.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app