‘Dit zijn de codenamen voor de Pixel 2-toestellen’
Erwin Vogelaar

Kort nadat Google liet weten dat er een vervolg op de Pixel en Pixel XL op komst is, hebben we waarschijnlijk de Pixel 2 codenamen te pakken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Pixel 2 codenamen

De codenamen voor de volgende twee Pixel-toestellen zijn ‘walleye’ en ‘muskie’. Walleye moet de opvolger van de Pixel zijn, terwijl muskie de grotere Pixel XL opvolgt. Dit stelt website Android Police. Als deze namen kloppen, zet Google zijn visthema dus voort. De Pixel stond namelijk bekend als ‘sailfish’ en de Pixel XL als ‘marlin’. Allemaal namen voor vissoorten. Helaas is er geen extra nieuwe informatie over de komende toestellen bekend, want de namen zeggen meestal niets over de hardware.

pixel 2 codenamen

Google heeft twee weken geleden het bestaan van de Google Pixel 2 bevestigd. Dit was geen grote verrassing. Net als de Nexus-toestellen zal er ook van de Pixel elk jaar een nieuwe versie op de markt komen. Wanneer de toestellen uitkomen kan Google nog niet bevestigen, maar ze zullen ongeveer even duur zijn als de eerste Pixel dat met een adviesprijs van 759 euro in de winkels ligt. De originele Pixel en Pixel XL zijn vooralsnog niet in Nederlandse of Belgische winkels te koop. Afgezien van winkels die de toestellen importeren en dus extra geld vragen. Of dat met de Pixel 2 ook het geval zal zijn is ook nog niet bekend.

Van de huidige versie van de Pixel lijkt Google stilletjes een verbeterde versie te hebben uitgebracht. Mensen die recentelijk een Pixel hebben gekocht, of hun oude toestel hebben omgeruild, zien op het etiket van de verpakking ‘Rev B’ staan. Dit staat mogelijk voor een revisie van het toestel, waardoor enkele onhandige hardwareproblemen opgelost worden. Wat er precies verbeterd is aan deze versie is nog onduidelijk. De Pixel wordt echter geplaagd door enkele hardnekkige problemen, met de microfoon, accu, audio en camera. Er is dus genoeg verbetering mogelijk.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.