Pokémon GO Plus vanaf volgende week te koop

Thomas Haenen
8 september 2016, 11:40
2 min leestijd
Pokémon GO Plus vanaf volgende week te koop

De Pokémon GO Plus kopen is vanaf vrijdag 16 september eindelijk mogelijk, ook in Nederland. Vanaf volgende week kun je de Pokémon-wearable in de winkels vinden.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Plus kopen

Fans van Pokémon GO hebben er even op moeten wachten, maar de wearable wordt vanaf volgende week vrijdag in een groot aantal landen gelanceerd, waaronder Nederland. De Pokémon GO Plus adviesprijs bedraagt 40 euro. Om de accessoire te kunnen gebruiken heb je een toestel met Android 4.4 (KitKat) of nieuwer nodig. Dat toestel moet ook beschikken over minimaal 2GB werkgeheugen en ondersteuning voor bluetooth 4.0.

pokémon go

Met de Pokémon GO Plus kun je het spel spelen zonder je smartphone uit je broekzak te halen. De Plus gaat trillen als je in de buurt van een Pokéstop bent. Vervolgens hoef je alleen nog maar op de knop hoeft te drukken om items op te pakken. Passeer je een Pokémon, dan kun je die ook op de Plus-vangen en hoef je niet het spel zelf te openen. Wel is daarvoor een actieve bluetooth-verbinding met je smartphone vereist.

Oorspronkelijk zou de GO Plus deze zomer verschijnen. Het apparaatje werd echter om onbekende redenen enkele maanden uitgesteld. Hoewel het aantal Pokémon GO-spelers sinds de launch flink gedaald is, lopen er nog altijd tientallen miljoenen fans wereldwijd rond. Ook in Nederland is de kans nog altijd groot dat je op straat mensen tegen komt die op zoek zijn naar Pikachu, Pidgey of Primeape.

Pokémon GO Android Wear

Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon GO, maakte gisteren dat het ook werkt aan een variant op het spel voor de Apple Watch. Gebruikers kunnen op de wearable zien hoeveel stappen ze nog moeten zetten om een ei uit te broeden en of er Pokémon in de buurt zitten. Het is onbekend of er een Android Wear-variant in de maak is. De Apple Watch-versie is eind dit jaar beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu