De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Groot, groter, grootst: gigantische smartwatch Rufus Cuff binnenkort in productie

Gijs Ettes
25 april 2014, 13:33
1 min leestijd
Groot, groter, grootst: gigantische smartwatch Rufus Cuff binnenkort in productie
Rufus Cuff

De Rufus Cuff, een enorme Android smartwatch die tegelijkertijd kan dienen als smartphone, heeft genoeg geld binnengehaald op crowdfundingwebsite Indiegogo om in productie te gaan. Sterker nog, de bedenkers van de bizarre gadget hebben de campagne verlengd om zo mogelijk nog meer geld op te halen. Momenteel staat de teller op ruim 236.000 dollar.

Met een scherm van 3 inch (400 bij 240 pixels) is de Rufus Cuff de grootste smartwatch van dit moment. De bedenkers van het apparaat spreken dan ook liever van een ‘Wrist Communicator’, waarmee je niet alleen meldingen van nieuwe berichten kunt raadplegen, maar ook het web over surft en telefoongesprekken voert. Je draagt de Rufus Cuff om je pols, maar het slimme horloge is zo ontworpen dat je het zowel naar binnen als buiten kunt draaien.

Lees verder na de advertentie.

De Rufus Cuff draait op een geskinde versie van Android 4.4 (KitKat) en is voorzien van een gps-module, bluetooth 4.0, 16GB aan opslag en een accelerometer en gyroscoop, waardoor de smartwatch ook als fitnesstracker kan worden gebruikt. Dankzij de microfoon, speaker en frontcamera is het ook mogelijk om er telefoon- en videogesprekken mee te voeren. Daarvoor heb je echter ook nog een Android-toestel of iPhone nodig.

https://www.youtube.com/watch?v=8uva1xb7DRo

Verder is de Rufus Cuff voorzien van 2GB of 4GB aan werkgeheugen en een 1000 mAh-accu. De smartwatch is spatwaterbestendig en verschijnt naar verwachting in september. Via deze link kun je het apparaat alvast reserveren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu