De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Samsung Galaxy A52 5G is stof- en waterdicht

Rens Blom
24 februari 2021, 13:01
2 min leestijd
Gerucht: Samsung Galaxy A52 5G is stof- en waterdicht

De aanstaande Samsung Galaxy A52 5G is stof- en waterdicht, zo claimen twee betrouwbare bronnen. Het is voor het eerst dat Samsung een midrange smartphone water- en stofdicht maakt. Dit weten we tot dusver over de Galaxy A52.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy A52 kan tegen water en stof

Samsung presenteert de Galaxy A52 5G naar verwachting in de loop van maart, maar veel details liggen al op straat. De nieuwste informatie is afkomstig van de betrouwbare lekker Evan Blass, die op Voice een marketingplaatje van de smartphone heeft gepubliceerd. Deze afbeelding – je ziet ‘m hierboven – en bijbehorende tekst maakt duidelijk dat de Galaxy A52 5G een water- en stofdichte behuizing heeft. De website Sammobile bevestigt de feature via een eigen bron.

Samsung Galaxy A52 5G

Het is voor het eerst dat Samsung een goedkopere smartphone een stof- en waterdicht ontwerp geeft. Tot op heden is die feature voorbehouden aan dure toestellen als de Galaxy S21 en Note 20 Ultra.

Overigens komt Samsung ook met de Galaxy A52 (4G), die geen 5G-internet ondersteunt en minder indrukwekkende specificaties heeft. De bronnen weten nog niet of de 4G-versie ook tegen water en stof kan.

Meer over de Galaxy A52

De afgelopen tijd is al behoorlijk veel gelekt over de Galaxy A52. Als gezegd komt de A52 in twee varianten met verschillende specificaties. De prijzen van de A52-modellen verschillen daarom ook. Zo zou de 4G-versie 349 euro gaan kosten en betaal je voor de 5G-variant 429 euro. De Galaxy A52 gaat de razend populaire Galaxy A51 opvolgen, die we hieronder bespreken in onze videoreview.

Samsung komt in maart waarschijnlijk ook met de Galaxy A72, een grotere en betere variant op de A52. De A72 ondersteunt standaard 5G en volgt de A71 op.

Niets missen omtrent de nieuwe Galaxy A-smartphones? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app!

Samsung Galaxy A51 review: de beste goedkope Samsung van dit moment?

Lees het laatste nieuws over Samsung:

Bron: Voice
Bron afbeelding: Voice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A52
Samsung Galaxy A52

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu