Samsung Galaxy A52 en Galaxy A52 5G: verschillen, prijzen en specs uitgelekt

Kaylee Laurens
16 februari 2021, 8:36
2 min leestijd
Samsung Galaxy A52 en Galaxy A52 5G: verschillen, prijzen en specs uitgelekt

Met de Galaxy A52 en Galaxy A52 5G lanceert Samsung binnenkort twee nieuwe midrangers. Beide toestellen werden in eerdere geruchten vaak in één adem genoemd, maar de smartphones werden nooit met elkaar vergeleken.

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy A52 en Galaxy A52 5G met elkaar vergeleken

Op het eerste gezicht zijn er weinig verschillen tussen de Samsung Galaxy A52 en A52 5G te zien. De toestellen hebben vrijwel een identiek ontwerp. Zo zijn beide smartphones voorzien van een 6,5 inch super-amoled-scherm. Ook zijn zowel de 4G- als 5G-variant voorzien van een ingebouwde vingerafdrukscanner onder het scherm, zo schrijft WinFuture.

De cameraopstelling is bij beide toestellen ook hetzelfde en de telefoons hebben vier lenzen op de achterkant. De hoofdcamera heeft een resolutie van 64 megapixel. Daarnaast zullen er sensoren van vijf en twee megapixel aanwezig zijn, waarvoor deze sensoren dienen is nog niet duidelijk. WinFuture vermoedt dat het hier om een macrolens en dieptesensor gaat.

Tot slot de accuduur. Met een batterij van maar liefst 4500 mAh gaan beide telefoons waarschijnlijk lang mee. Opladen gaat via een usb type-c-poort, met maximaal 25 Watt.

De Samsung Galaxy A52 en Galaxy A52 5G lijken dus op het eerste gezicht sprekend op elkaar. De verschillen tussen de Samsung Galaxy A52 en Galaxy A52 5G komen pas aan het licht onder de motorkap. De website claimt dat het het 4G-model voorzien wordt van een Qualcomm Snapdragon 720G, terwijl het 5G-model wordt geleverd met de Snapdragon 750G.

Prijzen van de Samsung Galaxy A52 (5G)

Uiteraard hebben de smartphones ook verschillende verkoopprijzen. Het toestel met 4G gaat volgens WinFuture 349 euro kosten, terwijl de Galaxy A52 5G voor 429 euro op de markt komt. Op het gebied van kleuren valt er ook nog wat te kiezen. Zowel de A52 als de A52 5G verschijnen in het zwart, wit, lichtblauw en lila.

Meer nieuws over Samsung:

Bron: WinFuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A52
Samsung Galaxy A52

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu