Gerucht: Samsung Galaxy Note 5 krijgt snellere usb-c-poort

Gijs Ettes
11 juni 2015, 12:36
1 min leestijd
Gerucht: Samsung Galaxy Note 5 krijgt snellere usb-c-poort

De Samsung Galaxy Note 5, die naar alle waarschijnlijkheid dit najaar wordt aangekondigd, krijgt een usb-c-poort. Dat claimt de Zuid-Koreaanse nieuwssite Naver.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 5 usb-c-poort biedt veel voordelen

Naver baseert zich op anonieme bronnen en meldt dat de Galaxy Note 5 op 5 september wordt gepresenteerd, waarschijnlijk tijdens de Berlijnse elektronicabeurs IFA. Ook wordt de  smartphone voorzien van  een usb-c-poort met een snellere doorvoer van zowel stroom als data. Dankzij usb-c zijn toestellen sneller op te laden en is een datasnelheid van 8Gbps (1,25 gigabyte per seconde) haalbaar. Bovendien wordt het mogelijk om apparaten op te laden en tegelijkertijd data te verzenden, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid van het oplaadproces.

Opladen en data verzenden gaat veel sneller met usb-c

Usb-c biedt nog meer voordelen. Zo kun je de nieuwe stekker door de afwezigheid van een specifieke boven- en onderkant gemakkelijk inpluggen, waarbij het niet uitmaakt als je hem anders insteekt. Bovendien  is usb-c geschikt voor video en audio én compatibel met oudere usb-poorten.

Meer over de Galaxy Note 5

De Galaxy Note 5 wordt mogelijk tegelijk met de opvolger van de Galaxy Note Edge aangekondigd. De verwachting is dat het toestel wordt voorzien van een 2K- of 4K-scherm (super amoled), een Exynos 7422-chip met een octacore-processor en een S Pen-stylus. De opvolger van de Note Edge krijgt volgens geruchten een 5,4 of 5,5 inch-scherm dat aan beide kanten iets afloopt, een Snapdragon 808-chip met een hexacore-processor, 32GB opslag en twee camera`s met 16 en 5 megapixels.

Het laatste nieuws over de Galaxy Note 5

Bron: Naver
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu