De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 9.0 Pie-update rolt uit voor Samsung Galaxy Note 8 – update

Michel van 't Klaphek
27 februari 2019, 8:22
2 min leestijd
Android 9.0 Pie-update rolt uit voor Samsung Galaxy Note 8 – update

Gebruikers van de Samsung Galaxy Note 8 kunnen nu de Android Pie-update downloaden. Ook het nieuwe One UI is inbegrepen.

Lees verder na de advertentie.

Update: De Android Pie-update is nu ook voor de unbranded versie van de Galaxy Note 8 beschikbaar. Ook gebruikers die hun toestel niet bij een provider hebben gekocht, kunnen de update nu downloaden. De nieuwste versie is over-the-air beschikbaar: je hoeft de telefoon dus niet via je pc en Smart Switch bij te werken.

Samsung Galaxy Note 8 Android Pie-update nu beschikbaar

Samsung is begonnen met de uitrol van Android 9.0 (Pie) voor de Galaxy Note 8. De update wordt eerst uitgerold naar gebruikers die hun toestel via Vodafone hebben aangeschaft. Je krijgt vanzelf een notificatie met de melding dat je de software kunt downloaden, maar via de Smart Switch-software haal je ‘m direct binnen:

  1. Download en Installeer Smart Switch op je computer als je dit nog niet gedaan had, Samsungs app voor het overzetten van gegevens en updaten van Android;
  2. Sluit je Note 8 op je pc aan via een usb-kabel, en maak een back-up. Zo kun je altijd nog je gegevens terughalen indien er onverhoopt iets misgaat;
  3. Tik op ‘Bijwerken’ en volg de aanwijzingen op het scherm.
samsung galaxy note 9-camera problemen

De Android Pie-update is relatief fors, waardoor het even kan duren voordat hij binnengehaald is. Tijdens het bijwerken kan je toestel bovendien meerdere keren opnieuw opstarten. Wacht je liever op de automatische update? Ga dan in het instellingenmenu naar ‘Toestel-info’ en tik op ‘Updates handmatig downloaden’.

Android Pie met One UI: dit is nieuw

Dankzij de update kun je niet alleen met Android 9.0 aan de slag, maar ook met One UI, de nieuwe Samsung-interface. Iconen en kleuren hebben hierdoor een fris likje verf gekregen. Bovendien is het toestel hierdoor makkelijker met één hand te gebruiken, door sommige knoppen meer naar de achterkant van het scherm te verplaatsen. Zo kun je in WhatsApp onderin het scherm tikken om contacten te zoeken.

Ook voegt Android Pie enkele slimme functies toe waardoor je gezonder met je toestel omgaat. Dankzij de nieuwe nachtmodus worden de kleuren van je scherm ‘s avonds bijvoorbeeld ‘warmer’, wat beter voor je ogen is. Ook kun je aan de slag met Digitaal Welzijn, een pakket aan tools die smartphoneverslaving tegengaan.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu