Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Deze camera zit straks in de Samsung Galaxy Note 8’

Thomas Haenen
28 juni 2017, 14:35
1 min leestijd
‘Deze camera zit straks in de Samsung Galaxy Note 8’

Samsung heeft nieuwe cameralenzen gepresenteerd die vrijwel zeker onderdeel zijn van de Galaxy Note 8. Het toestel wordt later deze zomer officieel onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 8 camera uitgelekt

Terwijl de meeste fabrikanten leunen op andere bedrijven voor hun onderdelen, produceert Samsung een steeds groter deel van zijn hardware zelf. Omdat het bedrijf die hardwareplannen vaak al vroeg onthult, hebben we steeds eerder een idee van wat toekomstige Samsung-vlaggenschepen gaan bieden. Het bedrijf presenteerde deze week verschillende nieuwe ISOCELL-camerasensoren, die naar alle waarschijnlijk ook in de Galaxy Note 8 zitten.

Het gaat specifiek om de ISOCELL Dual, twee cameralenzen met een diafragma van f/1.2. Eén lens schiet in kleur, de ander enkel in zwart-wit. Het idee daarachter is dat de twee beelden gecombineerd worden, wat voor meer details en scherper beeld zorgt. Dat zorgt vooral in situaties met weinig licht voor betere, mooiere foto’s.

Galaxy Note 8 camera

Huawei gebruikt een soortgelijke techniek in verschillende van zijn smartphones, waaronder de Huawei P10. Ook dat toestel beschikt over twee lenzen, waarvan eentje enkel in zwart-wit. Het verschilt wel van de aanpak die Apple gebruikt. De iPhone 7 Plus heeft een tweede lens waarmee een scherptediepte-effect aan foto’s toegevoegd wordt. Ook kun je zoomen zonder kwaliteitsverlies. Dat lijkt, met wat Samsung nu belooft, niet met de Note 8 te kunnen.

Samsung heeft niet bevestigd in welk toestel het de sensoren gaat gebruiken. De sensoren zijn vanaf dit najaar beschikbaar voor fabrikanten, en de verwachting is dat de Galaxy Note 8 in september verschijnt. Bovendien lijken alle bronnen het erover eens dat de Note 8 een dubbele camera krijgt. Het toestel zou verder een voorkantvullend scherm, krachtige hardware en S Pen hebben.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu