De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Foto’s: ‘Dit zijn de Samsung Galaxy Note 9 en S Pen’ – update

Thomas Haenen
18 juli 2018, 9:00
3 min leestijd
Foto’s: ‘Dit zijn de Samsung Galaxy Note 9 en S Pen’ – update

De Samsung Galaxy Note 9 wordt pas volgende maand officieel onthuld, maar foto’s van het vlaggenschip zijn nu al uitgelekt. De gelijkenissen met de Galaxy Note 8 zijn groot.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 9 foto uitgelekt

Update 18 juli: via telecominsider Evan Blass hebben we nu de eerste marketingafbeelding van de Galaxy Note 9. Daarop is de S Pen duidelijk te zien. Vooral opmerkelijk is de felle gele kleur. Hoewel de stylus in het verleden dezelfde kleur als het toestel had, lijkt geel nu de standaard te zijn.

Achterop zien we definitief de nieuwe plaatsing voor de camera’s en vingerafdrukscanner. De twee lenzen van verschillende formaten zijn naast elkaar geplaatst, met daarnaast nog een enkele led-flitser en de hartslagmeter. De vingerafdrukscanner heeft daaronder een plekje gekregen.

Update 12 juli: Vandaag zijn er verschillende nieuwe foto’s van de Note 9 opgedoken, waarop ook de achterkant en S Pen voor het eerst duidelijk te zien zijn. Daarop zien we onder andere dat de twee dubbele camera’s, ledflitser en hartslagmeter horizontaal naast elkaar geplaatst zijn, met de vingerafdrukscanner daar onder.

Een andere foto toont voor het eerst de vernieuwde S Pen. Die lijkt iets groter dan voorgaande jaren, waarschijnlijk om ruimte te bieden voor de bluetooth-chip en accu die er volgens geruchten in zit. Je kunt dan straks je muziek pauzeren door op de knop van de S Pen te drukken. Ook wordt er gespeculeerd dat de S Pen gebruikt kan worden om te bellen.

Origineel bericht 11 juli: Samsung maakt geen grote wijzigingen aan het Galaxy Note-design, zo blijkt uit een uitgelekte persafbeelding van de Note 9 die Android-Headlines heeft bemachtigd. Op de foto is de voorkant van de smartphone duidelijk te zien, maar op het eerste gezicht had het ook de Note 8 kunnen zijn.

Kijk je heel goed, dan zie je enkele minimale verschillen. Zo is de zwarte balk onder het beeld iets kleiner dan op de Note 8. Ook is de schermrand van de Note 9 iets meer gebogen. Bij Samsung geen inkepingen aan de bovenkant, homeknoppen onder het beeld of andere opvallende features: gewoon een flink, voorkantvullend scherm.

Samsung Galaxy Note 9 foto

Beelden van de achterkant ontbreken nog, maar als we de geruchten mogen geloven zijn de aanpassingen ook daar minimaal. Grote verschil is dat de vingerafdrukscanner niet meer naast, maar onder de dubbele camera zit. Daardoor is de scanner makkelijker op de tast te vinden, net als nu al op de Samsung Galaxy S9 het geval is.

Onthulling in augustus

De Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus officieel onthuld, en ligt waarschijnlijk later die maand in de winkels. De grootste verbeteringen worden waarschijnlijk gereserveerd voor de S Pen. Die wordt voor het eerst voorzien van een bluetooth-chip, waarmee hij onder andere functioneert als afstandsbediening. Je kunt je muziek pauzeren door op de knop van de S Pen te drukken. Ook wordt er gespeculeerd dat de S Pen gebruikt kan worden om te bellen.

De hardware zou verder vrijwel identiek zijn aan de Galaxy S9 Plus. Zo heeft de Note 9 dezelfde Exynos 9810-chip, met 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Het scherm wordt iets groter, 6,3 inch, maar de dubbele 12 megapixel-camera achterop blijft naar alle waarschijnlijkheid ongewijzigd behouden. Wel heeft de Note 9 een grotere accu met een capaciteit van 4000 mAh.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bronnen afbeeldingen: Twitter, Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu