De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Waarom de Samsung Galaxy S21 geen oplader in de doos heeft

Mike Peek
15 januari 2021, 9:03
2 min leestijd
Waarom de Samsung Galaxy S21 geen oplader in de doos heeft

Samsung levert bij de Galaxy S21-telefoons voor het eerst geen oplader en oordopjes mee. Tijdens de presentatie legde het bedrijf uit waarom niet. We zetten de argumenten op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Waarom je geen oplader krijgt bij de Samsung Galaxy S21

Tot een paar maanden geleden kreeg je bij vrijwel iedere smartphone een oplader cadeau. Toen Apple besloot om de iPhone 12 zónder lader te leveren, maakte Samsung die beslissing nog belachelijk in een reclamespotje. Toch doet het Zuid-Koreaanse bedrijf nu precies hetzelfde bij de Samsung Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra.

Federico Casalegno, één van de topmensen van Samsung, moest dat besluit tijdens de presentatie van de Galaxy S21 verdedigen. Dat deed hij als volgt: veel Galaxy-liefhebbers willen volgens Casalegno duurzame keuzes maken in hun leven. Ze gebruiken daarom liever hun oude oplader en oordopjes nog wat langer. Nieuwe exemplaren zouden vaak ongebruikt in de doos blijven zitten.

samsung galaxy s21 officieel

Samsung zegt ook zelf haar steentje bij te willen dragen aan een beter milieu. Apple gebruikt een soortgelijk argument. Door geen oplader mee te leveren, stoten smartphonefabrikanten minder CO2 uit. De doos van de Galaxy S21 is door het weglaten van de lader bijvoorbeeld een stuk kleiner. Er kunnen dus meer telefoons worden vervoerd in één vrachtwagen.

Samsung levert overigens wel een usb-c-kabel bij de Galaxy S21-modellen. Daarnaast belooft het bedrijf de prijs van losse opladers te verlagen.

De Samsung Galaxy S21 is nu te bestellen

Na maanden van geruchten heeft Samsung de Galaxy S21-serie gisteren eindelijk officieel onthuld. De toestellen zijn weer een stuk sneller, hebben verbeterde camera’s en een nieuw ontwerp. In onze preview van de Samsung Galaxy S21 lees je onze eerste indruk van deze nieuwe topsmartphones. Wil je er eentje bestellen? Als je een pre-order plaatst voor de Samsung Galaxy S21 krijg je Galaxy Buds-oordopjes en een Galaxy Smart Tag cadeau.

Binnenkort publiceren we onze volledige reviews van de Samsung Galaxy S21-serie. Wil je het als eerste weten wanneer deze artikelen online staan? Download dan de Android Planet-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over Samsung:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu