Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra

Let op: de Galaxy S21 Ultra is op dit moment nog niet aangekondigd. Onderstaande informatie is gebaseerd op geruchten en lekken, en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet werkt deze pagina bij zodra er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De Galaxy S21 Ultra is Samsungs grootste en krachtigste smartphone van de eerste helft van 2021. Het toestel is een verbeterde versie van de Galaxy S21 en volgt de S20 Ultra uit 2020 op. Omdat de S21 Ultra nog niet gepresenteerd is, lees je op deze pagina de verwachte specificaties en prijzen.

Groot 120Hz-scherm

De Samsung Galaxy S21 Ultra is waarschijnlijk voorzien van een glazen behuizing met een flink oled-scherm en 120Hz-verversingssnelheid. Die verversingssnelheid geeft aan hoeveel keer per seconde het beeld zichzelf ververst.

Een hoger getal betekent soepeler beeld en daar profiteer je met name van bij het lezen van tekst, het spelen van geoptimaliseerde games en navigeren door het Android-besturingssysteem. De verwachte 120Hz-verversingssnelheid in de S21-serie is logisch omdat de Galaxy S20-reeks een 120Hz-display heeft.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung werkt aan een gloednieuwe Exynos-processor die zal debuteren in de Galaxy S21 Ultra en reguliere S21. De nieuwe processor moet sneller en energiezuiniger zijn dan die in de Galaxy S20, wat de gebruikservaring zal verbeteren. Grote kans dat de S21 Ultra evenveel werkgeheugen heeft als zijn voorganger: 12GB. In de S20 Ultra zit 128GB opslagruimte en dit zie je waarschijnlijk ook terug in zijn opvolger.

Snel (draadloos) opladen

Verder kun je rekenen op 5G-ondersteuning, draadloos opladen en snelladen via usb-c. Grote kans dat Samsung een 25 Watt-oplader meelevert; even krachtig als bij de S20- en Note 20-series. Hoe snel het draadloos opladen gebeurt, is nog onduidelijk.

Vier camera’s achterop

Over de camera’s van de Galaxy S21 Ultra valt helaas ook nog weinig concreets te zeggen. De afbeeldingen op deze pagina zijn verspreid door een bekende en betrouwbare lekker, die zegt dat de S21 Ultra er waarschijnlijk zo uit komt te zien. Dit zou betekenen dat de smartphone vier camera’s op de achterkant heeft, bijgestaan door een flitser en focusmodule.

De selfiecamera komt weer in een klein gaatje in het scherm te zitten. Deze techniek vind je op veel nieuwe smartphones, waaronder de Galaxy S20-serie.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Drie jaar Android-updates

Samsung zal de Galaxy S21 Ultra uitleveren met Android 11 en de nieuwste versie van zijn OneUI-softwareschil. Mogelijk wordt dit versie 3.0. In de herfst van 2020 maakte de fabrikant bekend dat nieuwe high-end Galaxy-smartphones voortaan drie in plaats van twee versie-updates ontvangen. Dit betekent dat de Galaxy S21 Ultra kan rekenen op Android 12, 13 en 14. Ook krijgt het toestel vier jaar regelmatige beveiligingsupdates.

Samsung Galaxy S21 Ultra release

Samsung presenteert de Galaxy S21 (Ultra) volgens de geruchten in januari. Dat is vroeger in het jaar dan gebruikelijk (februari) voor de S-serie. Door de S21 eerder aan te kondigen en uit te brengen, wilt Samsung naar verluidt beter concurreren met de iPhone 12-line-up.

Samsung Galaxy S21 Ultra

De prijs van de Samsung Galaxy S21 Ultra is nog volstrekt onduidelijk. Grote kans dat ‘ie in de buurt zal liggen van de adviesprijs van de Galaxy S20 Ultra, die in het voorjaar van 2020 uitkwam voor een lieve 1349 euro. Wil je niet wachten op de S21 Ultra, dan is zijn voorganger een interessante optie. In onze prijsvergelijker zie je direct de laagste prijs van een losse Galaxy S20 Ultra.

Deze telefoon koop je als… je wacht op de volgende uitstekende Samsung-smartphone.

Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Galaxy S21 Ultra
Welke Samsung Galaxy S21 Ultra wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy S21 Ultra aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Adventskalender