Let op: de Galaxy S21 Plus is op moment van publicatie nog niet aangekondigd. Onderstaande informatie is gebaseerd op geruchten en lekken, en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet werkt deze pagina bij zodra er concrete en accurate nieuwe informatie gelekt is.

De Galaxy S21 Plus is een high-end Samsung-smartphone die begin 2021 uitkomt. Het toestel volgt de Galaxy S20 Plus op en zit tussen de S21 en S21 Ultra in. Op deze pagina lees je onze verwachtingen van de Galaxy S21 Plus op basis van gelekte informatie.

De Samsung Galaxy S21 Plus krijgt naar alle waarschijnlijkheid een glazen behuizing met een groot oled-scherm en 120Hz-verversingssnelheid. Die geeft aan hoeveel keer per seconde het beeld zichzelf ververst. Een hoger getal betekent soepeler beeld, wat je onder andere merkt bij het lezen van artikelen, gamen en navigeren door de animaties. De Galaxy S20-reeks heeft ook al zo’n 120Hz-display. Samsung stopt ook een 120Hz-scherm in de Galaxy S21 en S21 Ultra.

galaxy s21

Naar verwachting debuteert er een splinternieuwe Exynos-processor in de Galaxy S21-reeks. De processor moet een stuk sneller zijn dan die van de Galaxy S20 – die al erg vlug is. Het werkgeheugen van de S21 Plus zal naar verwachting minimaal 12GB groot zijn, want zoveel zit er in de S20 (Plus). Reken verder op minstens 128GB opslaggeheugen, ondersteuning voor 5G-internet, draadloos opladen en snelladen via usb-c. Het opladen kan naar verwachting met 25 Watt. Dat is even snel als de S20-serie. Er gaan steeds meer geruchten dat Samsung geen oplader in de doos van de S21 Plus stopt. Dit om kosten en het milieu te besparen.

Over de camera’s van de Galaxy S21 Plus valt helaas nog weinig nuttigs te zeggen. De S20 Plus heeft er drie (normaal, groothoek en zoom) en het is aannemelijk dat deze combinatie terugkeert op de S21 Plus. Ook is de kans groot dat het toestel een selfiecamera in een gaatje in het scherm krijgt. Deze techniek vind je op veel nieuwe smartphones, inclusief die van Samsung.

Galaxy S21

Samsung installeert Android 11 en de nieuwste versie van zijn One UI-softwareschil op de S21. Vermoedelijk gaat het om One UI 3.1, dat op moment van publicatie nog niet is aangekondigd. In de herfst van 2020 maakte de fabrikant wel bekend dat nieuwe premium Galaxy-smartphones niet langer twee maar drie versie-updates krijgen. Dit betekent dat de Galaxy S21 Plus naast Android 12 en 13 ook versie 14 zal ontvangen. Ook krijgt het toestel vier jaar regelmatige beveiligingsupdates. Je bent dus lang up-to-date met deze smartphone.

Samsung Galaxy S21 Plus-aankondiging

Samsung presenteert de Galaxy S21-reeks naar verwachting in januari. Dat is vroeger in het jaar dan gebruikelijk (februari) voor de S-lijn. De vermoedelijke reden: door de smartphones eerder te lanceren, wil de fabrikant beter concurreren met de iPhone 12-serie van Apple. Die smartphones zijn sinds oktober en november 2020 te koop.

Samsung Galaxy S21 Ultra

De adviesprijs van de Galaxy S21 Plus is nog onduidelijk. Dat geldt overigens ook voor die van de Samsung S21 en S21 Ultra. De S20 Plus verscheen voor 1099 euro. Het is aannemelijk dat de S21 Plus ongeveer hetzelfde gaat kosten. De S21 Ultra wordt naar verwachting duurder, terwijl de reguliere S21 wat betaalbaarder zal worden.

Deze telefoon koop je als… op zoek bent naar een vlaggenschip met een groot scherm en graag een Samsung-model wil.

Samsung Galaxy S21 Plus
Samsung Galaxy S21 Plus
Welke Samsung Galaxy S21 Plus wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy S21 Plus aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's