‘Samsung maakt compacte Galaxy S8 Mini met randloos scherm’

Wouter Nijsen
3 juli 2017, 16:59
1 min leestijd
‘Samsung maakt compacte Galaxy S8 Mini met randloos scherm’

Samsung werkt naar verluidt aan een compacte versie van de Galaxy S8. De Galaxy S8 Mini heeft onder meer een randloos 5,3 inch-scherm.

‘Galaxy S8 Mini specs gelekt’

Dat meldt althans de Chinese website ITHome. Volgens de bron heeft de smartphone een 5,3 inch-scherm, dat vrijwel de hele voorkant vult. Hierdoor voelt de Galaxy S8 Mini aan als een 4,7 inch-toestel, zoals de Sony Xperia X Compact. Het randloze scherm zorgt ook voor een beeldverhouding van 18,5 bij 9, in plaats van 16 bij 9 zoals we dat bij de meeste smartphones zien.

Verder wordt gesproken over 32GB aan opslagruimte, 4GB RAM en een Snapdragon 821-chip. Deze chip is ouder dan de Snapdragon 835 van de Galaxy S8 (Plus), maar voldoet nog steeds prima. Naast een vingerafdrukscanner zou de Galaxy S8 Mini ook een irisscanner hebben. Verdere specificaties zijn nog onduidelijk.

galaxy s5 mini review

Het is echter allerminst zeker of de Samsung Galaxy S8 Mini er daadwerkelijk komt. Na de release van de Galaxy S6 en S7 verschenen ook geruchten over een kleinere versie, maar deze telefoons kwamen er uiteindelijk nooit. Het laatste Mini-toestel van Samsung was de Galaxy S5 Mini, die in 2014 voor 479 euro werd uitgebracht.

De releasedatum en adviesprijs voor de S8 Mini zijn onbekend, al kan de smartphone een aantrekkelijk alternatief zijn voor de Galaxy S8 (799 euro) en Galaxy S8 Plus (899 euro). Meer over deze toestellen lees in je de uitgebreide Samsung Galaxy S8 review. Hieronder zetten we de beste aanbiedingen voor een Galaxy S8 met abonnement op een rijtje.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 281,-

Bekijken

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: ITHome
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu