De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Gerucht: Samsung lanceert begin 2016 oprolbare smartphone

Gijs Ettes
15 september 2015, 15:08
1 min leestijd
Gerucht: Samsung lanceert begin 2016 oprolbare smartphone

Samsung brengt begin volgend jaar een Android-smartphone met een oprolbaar scherm uit. Dat claimt althans Sammobile  op basis van anonieme bronnen uit China.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe Samsung-smartphone met oprolbaar scherm’

De opvouwbare smartphone wordt op dit moment getest binnen Samsung en zou de werknaam Project Valley dragen. Samsung zou twee hardwareconfiguraties testen, met een Snapdragon 620- en een Snapdragon 820-chip. Beide chips van Qualcomm worden vanaf volgend jaar voor eerst beschikbaar in midrange en high-end smartphones. Verder zou de smartphone beschikken over 3GB aan werkgeheugen, een slot voor een micro-sd-kaart en een niet verwijderbare accu met een onbekende capaciteit.

smartphone met oprolbaar scherm

Veel details over het bijzondere nieuwe toestel zijn er nog  niet, al heeft het doorgaans goed ingevoerde Sammobile er vertrouwen in dat het binnen een halfjaar wordt uitgebracht. Bovendien zegt Samsung zelf al langer aan projecten te werken waarbij smartphones van oprolbare of opvouwbare schermen worden voorzien. Het bedrijf bracht met de Galaxy Note Edge en Galaxy S6 Edge al smartphones met gebogen schermranden uit.

Die toestellen zijn voorzien van flexibele oled-schermen die zijn vastgemaakt aan de behuizing en daardoor dus alleen gebogen zijn. Het voordeel van een scherm dat opgerold of -gevouwen  kan worden, is dat het opgevouwen minder ruimte inneemt. Daardoor kan Samsung een smartphone van een groter scherm voorzien, wat vervolgens gemakkelijker in een broekzak kan worden gestopt dan een conventionele phablet als de Galaxy Note 5.

Zit jij te wachten op een oprolbare smartphone? Laat weten in de comments waarom (niet).

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu