De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Dit is waarom Android Q je ogen volgt

Erwin Vogelaar
8 juni 2019, 14:09
2 min leestijd
Dit is waarom Android Q je ogen volgt

In de nieuwste bètaversie van Android 10.0 (Q) is de functie Screen Attention ontdekt. Een nieuwe manier om in de gaten te houden of je nog naar je scherm kijkt.

Lees verder na de advertentie.

Screen Attention in Android Q

Een van de grootste irritaties rond smartphonegebruik, is dat het scherm uit gaat terwijl je nog iets aan het lezen of bekijken bent. De nieuwe functie Screen Attention in Android Q biedt een oplossing.

Het idee van Screen Attention is dat de selfiecamera wordt gebruikt om jouw ogen te volgen. Zo ziet Android of je nog naar je scherm kijkt. Is dat het geval, dan blijft het scherm aan. Ziet de camera dat je in de verte kijkt, dan gaat het scherm uit. Op deze manier wordt je niet gestoord als je iets wil kijken, en loopt je accu niet onnodig leeg als je niet met je telefoon bezig bent.

screen attention

Helemaal nieuw is deze functie natuurlijk niet. Verschillende smartphonefabrikanten zoals Samsung bieden al jaren een eigen versie aan. Het is wel voor het eerst dat Android de functie ingebouwd krijgt.

Privacy en beschikbaarheid

De functie moet je eerst inschakelen in het instellingenmenu bij ‘Weergave’. De functie werkt op het toestel zelf, waardoor er nooit beelden naar Google worden gestuurd.

Het is nog wel de vraag of de functie voor iedereen beschikbaar wordt. Hoewel Screen Attention bijvoorbeeld kan werken op alle Pixel-smartphones, is het goed mogelijk dat Google het later dit jaar als een exclusieve feature voor de nieuwe Pixel 4 aankondigt.

Problemen met vierde bèta

De uitrol van de vierde bèta van Android Q is tijdelijk stopgezet, omdat sommige Pixel-toestellen in een bootloop raken. Dat laat zien dat het downloaden van bètasoftware altijd een risico is. Toch kunnen veel Android-gebruikers niet wachten op de update. Waarom? Check ons overzicht voor alle Android Q-features.

Lees het laatste nieuws over Android Q

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu