De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Specificaties Google smartwatch uitgelekt’

Gijs Ettes
13 maart 2014, 17:48
1 min leestijd
‘Specificaties Google smartwatch uitgelekt’
Google smartwatch

De specificaties van de Google smartwatch die naar verluidt door LG wordt gemaakt, zijn uitgelekt dankzij de bekende smartphone-lekker Evleaks. Het slimme horloge is voorzien van een 1,65 inch-scherm met een resolutie van 280 bij 280 pixels. Het betreft een ips-display dat in de regel uitstekende kijkhoeken kent, zelfs wanneer je het in direct zonlicht bekijkt. De verwachting is dat het scherm niet gebogen is.

De Google smartwatch zou verder beschikken over 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslaggeheugen. Het is onduidelijk of dit kan worden uitgebreid met een micro-sd-kaartje. Ook over het type processor dat de smartwatch aandrijft, is nog geen duidelijkheid.

Lees verder na de advertentie.

Vorige maand schreven we ook al over een Google smartwatch waarmee de zoekgigant – in samenwerking met LG – bezig zou zijn. De verwachting is dat er tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O meer duidelijk wordt over de hardware en het design van het slimme horloge. Google I/O vindt plaats op 25 en 26 juni.

In de samenwerking zal LG waarschijnlijk het hardwaregedeelte voor zijn rekening nemen, terwijl Google verantwoordelijk is voor de software en de launch van het apparaat, net zoals dat het geval was bij bijvoorbeeld de Nexus 5. Waarschijnlijk neemt Google Now, de slimme digitale assistent die is geïmplementeerd in Google Zoeken, een belangrijke gedeelte van de functionaliteit van de smartwatch voor zijn rekening.

Lees meer over de beste Android smartwatches en welke je moet hebben!

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu