Opgelet: Chinese Galaxy S4-kloon bevat gevaarlijke spyware

Gijs Ettes
17 juni 2014, 14:15
1 min leestijd
Opgelet: Chinese Galaxy S4-kloon bevat gevaarlijke spyware
Star N9500

De Star N9500, een goedkope Chinese kloon van de Samsung Galaxy S4, bevat gevaarlijke spyware die persoonlijke gegevens van de gebruiker verstuurt naar een server die zich in China bevindt. Dat meldt antivirusbedrijf Gdata op basis van eigen onderzoek. De N9500 wordt verkocht door diverse Europese webshops voor een bedrag van tussen de 130 en 165 euro en wordt standaard geleverd met malware die is vermomd Google Play Store-app en ongemerkt data kan onderscheppen als je bankgegevens, e-mails en sms’jes. Bovendien is de malware in staat om de camera en microfoon in te schakelen zonder dat je hier als gebruiker erg in hebt.

De trojan, genaamd Android.Trojan.Uupay.D, is overigens niet van de telefoon te verwijderen, aagezien deze is geïntegreerd in de firmware. GData adviseert iedereen die de Star N9500 heeft gekocht dan ook om het toestel te retourneren en de aankoop ongedaan te maken. Gebruikers van de smartphone kunnen daarnaast via info@gdata.nl  contact opnemen met het antivirusbedrijf.

Het beste alternatief voor de Star N9500

Motorola Moto G kopen

Door de lage prijs en de relatief goede specificaties lijkt de Star N9500 een interessante Android-smartphone. Het toestel beschikt over een 5 inch-scherm met een 720p-resolutie, een 1,2GHz-quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen.

Wil je liever een betaalbare smartphone zónder spyware, dan kun je gaan voor de Motorola Moto G. Dit snelle en goedkope toestel is los verkrijgbaar vanaf 172 euro en in combinatie met een abonnement voor 17,50 euro per maand. Het toestel krijg je dan gratis.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu